Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cavusoglu (ΥΠΕΞ Τουρκίας): Οι δυνάμεις του Assad εκτροχιάζουν την ανακωχή στο Χαλέπι

Cavusoglu (ΥΠΕΞ Τουρκίας): Οι δυνάμεις του Assad εκτροχιάζουν την ανακωχή στο Χαλέπι
Τουρκία, Ιράν και Ρωσία αναμένεται να συναντηθούν σήμερα (14/12) για να συζητήσουν τα τεκταινόμενα στην περιοχή
Στο γεγονός ότι τόσο το καθεστώς τους προέδρου της Συρίας, Bashar al-Assad, όσο και οι συμμαχικές του ομάδες, προσπαθούν να εκτροχιάσουν την νέα κατάπαυση πυρός που έχει κηρυχθεί στο Χαλέπι, αναφέρθηκε σήμερα (14/12) ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Mevlut Cavusoglu, σε δηλώσεις που παραχώρησε ενώπιο των δημοσιογράφων.
Συγκεκριμένα, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι ο πρόεδρος της χώρας, Tayyip Erdogan, αναμένεται να έχει συναντήσεις με αξιωματούχους από τη Ρωσία και το Ιράν, προκειμένου να συζητήσουν την κατάπαυση πυρός στο Χαλέπι, καθώς και την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους αμάχους της περιοχής.
"Πλέον βλέπουμε ότι το καθεστώς (Assad) και ορισμένες άλλες ομάδες προσπαθούν να εκτροχιάσουν την κατάπαυση πυρός", δήλωσε ο Cavusoglu, υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι στην περιοχή δραστηριοποιούνται τόσο δυνάμεις της Μόσχας, όσο και δυνάμεις που στηρίζονται από την Τεχεράνη.
Ωστόσο, έσπευσε να διευκρινίσει ότι "καμία πλευρά δεν πρέπει να επιρρίπτει ευθύνες σε άλλη κατά τη διάρκεια μίας τέτοια ανθρωπιστικής κατάστασης", καθώς και ότι "εδώ υπάρχει μία συμφωνία, η οποία πρέπει να εφαρμοστεί".
"Άνθρωποι έχουν σφαγιασθεί, παιδιά έχουν σκοτωθεί, πλέον ο καθένας μας έχει μερίδιο ευθύνης εδώ πέρα", ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, με τη χώρα του να διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στη θέσπιση της νέας κατάπαυσης πυρός στο Χαλέπι.
Παράλληλα, ο Cavusoglu δήλωσε ότι σήμερα αναμένεται να συνομιλήσει με τους ομολόγους του σε Ρωσία και Ιράν, με την ελπίδα ότι "στο πλαίσιο της εκεχειρίας, η κτηνωδία και οι διώξεις θα σταματήσουν".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης