Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan (Πρόεδρος Τουρκίας): Καλούμε όλο το έθνος να κινητοποιηθεί εναντίον της τρομοκρατίας

tags :
Erdogan (Πρόεδρος Τουρκίας): Καλούμε όλο το έθνος να κινητοποιηθεί εναντίον της τρομοκρατίας
Ο τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι κανένας υπέρμαχος της τρομοκρατίας δεν πρόκειται "να βρει ηρεμία" εντός των εδαφών της χώρας
Στο μείζον ζήτημα της τρομοκρατίας που ταλαιπωρεί εδώ και χρόνια την Τουρκία, αναφέρθηκε για ακόμα μία φορά ο πρόεδρος της χώρας, Tayyip Erdogan, με αφορμή την τελευταία αιματηρή επίθεση του Σαββάτου (10/12) η οποία στοίχησε τη ζωή σε 44 άτομα.
Συγκεκριμένα, ο τούρκος πρόεδρος, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Άγκυρα, κάλεσε όλους τους πολίτες της χώρας να κινητοποιηθούν εναντίον κάθε τρομοκρατικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται στην Τουρκία, συμπεριλαμβανομένου του PKK, του Ισλαμικού Κράτους, αλλά και του κινήματος Gulen.
"Καλώ κάθε πολίτη, ως επικεφαλής αυτού του κράτους, να κινητοποιηθεί εναντίον κάθε τρομοκρατικής ομάδας, είτε αυτή είναι το PKK, είτε το Ισλαμικό Κράτος, είτε το DHKP-C, είτε το κίνημα FETO", ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Erdogan.
Παράλληλα, ο τούρκος πρόεδρος κατέστησε σαφές ότι "κανένας τρομοκράτης που διαμένει στα βουνά και στις πόλεις της χώρας δεν πρόκειται να βρει ηρεμία", επιβεβαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο το ότι οι αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις εντός και εκτός Τουρκίας θα συνεχιστούν.
Σημειώνεται ότι από την έναρξη των αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων τον Ιούλιο του 2015, περισσότεροι από 9.500 κούρδοι αντάρτες έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ ο αντίστοιχος απολογισμός για τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας ανέρχεται στα 843 άτομα.
Επιπλέον, ο Erdogan δήλωσε ότι περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί για σχέσεις με την οργάνωση, εκ των οποίων οι 10.500 έχουν ήδη προφυλακισθεί.
"Δεν έχουμε άλλη χώρα πέρνα της Δημοκρατίας της Τουρκίας, γι αυτό και ο καθένας θα πρέπει να ξέρει ότι δε θα επιτρέψουμε να μας πάρουν τίποτα από τη χώρα μας", καταλήγει ο τούρκος πρόεδρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης