Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bild: Ο Erdogan απαγόρευσε τα Χριστούγεννα στο γερμανικό σχολείο της Κωνσταντινούπολης

Bild: Ο Erdogan απαγόρευσε τα Χριστούγεννα στο γερμανικό σχολείο της Κωνσταντινούπολης
Απαγόρευσε ακόμη και τη συμμετοχή της σχολικής χορωδίας στη χριστουγεννιάτικη συναυλία στο Γενικό Προξενείο της Γερμανίας
Σε μια απίστευτη κίνηση προχώρησε ο τούρκος πρόεδρος Tayyir Erdogan. Απαγόρευσε τα Χριστούγεννα!
Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild «μετά από προεδρική απόφαση το μάθημα των θρησκευτικών που αναφέρεται στα Χριστούγεννα, απαγορεύεται να διδάσκεται και στο γερμανικό σχολείο της Κωνσταντινούπολης».
Μέχρι τώρα, οι μαθητές του γερμανικού σχολείου της Κωνσταντινούπολης διδάσκονταν τα Χριστούγεννα στο πλαίσιο των σχολικών μαθημάτων τους.
Όμως αυτή τη χρονιά η κυβερνητική λογοκρισία το απαγόρευσε γεγονός που αναγκάζει τους ξένους κυρίως, αλλά και τούρκους μαθητές του σχολείου να μην μπορούν να αναφερθούν στην χριστιανική αυτή γιορτή.
«Σύμφωνα με την τουρκική διεύθυνση του σχολείου, δεν υπάρχει πλέον ανάγκη να διδάσκεται η παράδοση των Χριστουγέννων ως μία χριστιανική γιορτή», αναφέρει σχετικό e-mail το οποίο έχει στην κατοχή του το γερμανικό πρακτορείο dpa.
Όμως, η τουρκική διεύθυνση του σχολείου προχώρησε κι άλλο προς αυτή την παράλογη απόφαση.
Απαγόρευσε ακόμη και τη συμμετοχή της σχολικής χορωδίας στη παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη συναυλία που πραγματοποιείται παραδοσιακά στο Γενικό Προξενείο της Γερμανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης