Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Η Κίνα συμφώνησε να επιστρέψει το επανδρωμένο υποβρύχιο στις ΗΠΑ - Για κλοπή τους κατηγορεί ο Trump

FT: Η Κίνα συμφώνησε να επιστρέψει το επανδρωμένο υποβρύχιο στις ΗΠΑ - Για κλοπή τους κατηγορεί ο Trump
Ο νεοεκλεγής αμερικανός πρόεδρος δήλωσε οτι η Κίνα έκλεψε το υποβρύχιου από το αμερικανικό ναυτικό ενώ κινούταν σε διεθνή ύδατα
Το Πεκίνο δέχθηκε να επιστρέψει το αμερικανικό μη επανδρωμένο υποβρύχιο ερευνητικό όχημα που κατέσχεσε η Κίνα σε διεθνή ύδατα στη Νότια Σινική Θάλασσα, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό Πεντάγωνο. 
«Μέσω άμεσης επαφής με τις κινεζικές αρχές, εξασφαλίσαμε ότι οι Κινέζοι θα επιστρέψουν το UUV στις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε ο Peter Cook, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου.
Όπως διευκρίνισε ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα έγιναν απευθείας διαπραγματεύσεις οι οποίες θα εξασφάλιζαν την επιτυχή και ασφαλή επιστροφή του υποβρυχίου στις ΗΠΑ.
Πρόκειται για την πιο δραματική διένεξη μεταξύ των δύο χωρών στη Νότια Σινική θάλασσα στην οποία έλαβε επενέβη προσωπικά ο πρόεδρος Obama.
Από την πλευρά του ο νέος αμερικανός πρόεδρος Donald Trump άσκησε σκληρή κριτική στην κατάσχεση του επανδρωμένου υποβρυχίου από το Πεκίνο λέγοντας ότι η «Κίνα έκλεψε από το αμερικανικό ναυτικό το υποβρύχιου ενώ κινούταν σε διεθνή ύδατα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης