Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σαουδική Αραβία: Εξακολουθεί να εξετάζει την πώληση μετοχών της κρατικής πετρελαϊκής εταιρίας Aramco

Σαουδική Αραβία: Εξακολουθεί να εξετάζει την πώληση μετοχών της κρατικής πετρελαϊκής εταιρίας Aramco
Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Adel al-Jubeir, τόνισε ότι η εν λόγω διαδικασία εξακολουθεί να "βρίσκεται σε εξέλιξη"
Την ενδεχόμενη πώληση ορισμένων μετοχών του κρατικού πετρελαϊκού κολοσσού Aramco εξακολουθεί να εξετάζει η Σαουδική Αραβία, όπως δήλωσε την Κυριακή (18/12) ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Adel al-Jubeir, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην πρωτεύουσα της χώρας, το Ριάντ.
Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο al-Jubeir, η Σαουδική Αραβία αναζηά την πώληση μετοχών στις αγορές του Χονγκ Κονγκ και της Νέας Υόρκης, με την εν λόγω διαδικασία να "βρίσκεται σε εξέλιξη", και εφόσον πραγματοποιηθεί θα πρόκειται μία από τις μεγαλύτερες πωλήσεις μετοχών στην ιστορία.
Να σημειώσουμε ότι το σχέδιο περιλαμβάνει την πώληση του 5% της Saudi Aramco μέχρι το 2018, και υπάγεται στο γενικότερο πλάνο της χώρας να ανεξαρτητοποιηθεί σταδιακά από τους υδρογονάνθρακες.
Παράλληλα, ο σαουδάραβας υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η πρόσφατη ψήφιση του νόμου στις ΗΠΑ, ο οποίος επιτρέπει στα θύματα των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 να μυνήσουν τη Σαουδική Αραβία εάν το επιθυμούν, δεν πρόκειται να επηρεάσει τις εμπορικές σχέσεις μεταξύ των πλευρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης