Τελευταία Νέα
Διεθνή

May: Έως τον Μάρτιο 2017 η ενεργοποίηση του άρθρου 50 – Θέλουμε πολύ στενή σχέση με την ΕΕ

May: Έως τον Μάρτιο 2017 η ενεργοποίηση του άρθρου 50 – Θέλουμε πολύ στενή σχέση με την ΕΕ
Το Δικαστήριο θα ανακοινώσει την απόφαση του για την έφεση της βρετανικής κυβέρνησης στις αρχές του 2017
Ανεξάρτητα με την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Μεγάλης Βρετανίας, το χρονοδιάγραμμα για το Brexit που έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση του νησιού θα τηρηθεί.
Αυτό ξεκαθαρίζει η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Theresa May, εννοώντας πως μέχρι τον Μάρτιο του 2017 η χώρα της θα έχει προχωρήσει στην ενεργοποίηση του άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισσαβόνας προκειμένου να ξεκινήσουν οι συνομιλίες ανάμεσα σε Λονδίνο και Βρυξέλλες.
Υπενθυμίζεται πως το Δικαστήριο θα ανακοινώσει την απόφαση του για την έφεση της βρετανικής κυβέρνησης (στην απόφαση για έγκριση της ενεργοποίησης του άρθρου από το εγχώριο Κοινοβούλιο) στις αρχές του 2017.
Η κα May τόνισε επίσης πως θέλει να θεμελιώσει μία πολύ στενή συνεργασία μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Ε.Ε. στη μετά-Brexit εποχή, ενώ σχολίασε πως η χώρα της έχει συμβάλει τα μέγιστα στην ασφάλεια των υπόλοιπων χωρών του μπλοκ, κάτι που θα συνεχίσει να κάνει και στο μέλλον.
Τέλος, η κα May, αφού επισήμανε πως το κυρίως θέμα της περασμένης Συνόδου Κορυφής δεν ήταν το Brexit, τόνισε πως ξεκαθάρισε προς τους υπόλοιπους ηγέτες ότι στόχος της είναι μεταξύ άλλων να συζητηθούν στο πρώιμο στάδιο των συνομιλιών τα δικαιώματα των Βρετανών πολιτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης