Διεθνή

Επενδύσεις 1 δισ. δολ. στην αμερικανική OneWeb από την ιαπωνική SoftBank - 3 χιλ. νέες θέσεις εργασίας

Επενδύσεις 1 δισ. δολ. στην αμερικανική OneWeb από την ιαπωνική SoftBank - 3 χιλ. νέες θέσεις εργασίας
Η OneWeb αποτελεί άμεσο ανταγωνιστή της SpaceX του μεγαλο-επιχειρηματία Elon Musk και μετά τον τελευταίο της γύρο χρηματοδότησης αποτιμάται σε περίπου 2,5 δισ. δολάρια
Επενδύσεις 1 δισ. δολαρίων (952 εκατ. ευρώ) ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει στην νεοφυή διαστημική εταιρεία OneWeb των ΗΠΑ ο ιαπωνικός τεχνολογικός γίγαντας SoftBank.
Η OneWeb έχει έδρα στη Φλώριδα και εργάζεται πάνω στη δημιουργία δορυφόρων που θα βοηθήσουν να προσφέρουν ταχύτερη πρόσβαση διαδικτύου σε αναπτυσσόμενες χώρες.
Η επένδυση της SoftBank θα την καταστήσει τον μεγαλύτερο μέτοχο της OneWeb, ελέγχοντας το 40% του μετοχικού της κεφαλαίου.
Η επένδυση θα δημιουργήσει περίπου 3 χιλ. νέες θέσεις εργασίας και αποτελεί μέρος της δέσμευσης του ιδρυτή της SoftBank, Masayoshi Son, έναντι του νεοεκλεγέντα προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, για επενδύσεις 50 δισ. δολ. και δημιουργία 50 χιλ. θέσεων εργασίας στην επόμενη τετραετία.
Η OneWeb αποτελεί άμεσο ανταγωνιστή της SpaceX του μεγαλο-επιχειρηματία Elon Musk και μετά τον τελευταίο της γύρο χρηματοδότησης αποτιμάται σε περίπου 2,5 δισ. δολάρια.
Μια από τις μεγαλύτερες εξαγορές που έχει πραγματοποιήσει ποτέ η SoftBank ήταν αυτή της βρετανικής εταιρείας παραγωγής επεξεργαστών φορητών συσκευών ARM Holdings τον Ιούλιο του 2016 έναντι 32 δισ. δολαρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης