Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan (Πρόεδρος Τουρκίας): Δε θα αφήσουμε τις τρομοκρατικές επιθέσεις να βλάψουν την ενότητα του έθνους

tags :
Erdogan (Πρόεδρος Τουρκίας): Δε θα αφήσουμε τις τρομοκρατικές επιθέσεις να βλάψουν την ενότητα του έθνους
Ο πρόεδρος της Τουρκίας επανέφερε για άλλη μία φορά το ζήτημα της θανατικής ποινής
Στο γεγονός ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις δεν πρόκειται να βλάψουν την ενότητα του τουρκικού έθνους αναφέρθηκε την Τρίτη (21/12) ο πρόεδρος της χώρας, Tayyip Erdogan, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στα εγκαίνια της Ευρασιατικής σύραγγας στην Κωνσταντινούπολη.
Συγκεκριμένα, ο τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε "προβοκάτσια" τη δολοφονία του ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα, Andrey Karlov, τονίζοντας ότι έχει ως στόχο να βλάψει τις σχέσεις της χώρας του με τη Ρωσία.
Παράλληλα, κατέστησε σαφές ότι "οι τρομοκρατικές επιθέσεις δεν πρόκειται να βλέψουν την ένοτητα του έθνους", στέλνοντας σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.
Ο τούρκος πρόεδρος επιβεβαίωσε επίσης το γεγονός ότι μία κοινή επιτροπή με τη Ρωσία έχει ήδη οριστεί να ξεκινήσει τη διερεύνηση του περιστατικού και των υπευθύνων.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Erdogan, μερίδα του πλήθους που βρισκόταν στην εκδήλωση φώναξε ότι "θέλουμε τη θανατικοί ποινή", επαναφέροντας ξανά το επίμαχο ζήτημα που έχει τεθεί επί τάπητος μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016.
"Έχετε δίκαιο", ήταν η απάντηση του τούρκου προέδρου, ο οποίος πρόσθεσε ότι "ο λαός πρέπει να πάρει αυτό που επιθυμεί".
Υπενθυμίζουμε ότι η θανατική ποινή έχει απαγορευτεί στη χώρα από το 2004, ως μέρος της προσπάθειας της Τουρκίας να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης