Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η επενδυτική τακτική της Κίνας στα αμερικανικά ομόλογα «δεν αλλάζει», παρά τις μαζικές ρευστοποιήσεις

Η επενδυτική τακτική της Κίνας στα αμερικανικά ομόλογα «δεν αλλάζει», παρά τις μαζικές ρευστοποιήσεις
Η Ιαπωνία «εκθρόνισε» την Κίνα ως προς το ποσό αμερικανικών ομολόγων που έχουν στην κατοχή τους διάφορες χώρες ανά τον κόσμο
Η μακροπρόθεσμη επενδυτική στρατηγική της Κίνας να προτιμά την αγορά αμερικανικών ομόλογων «παραμένει αμετάβλητη», σχολιάζει το αρμόδιο γραφείο ξένων συναλλαγματικών (State Administration of Foreign Exchange, SAFE) της χώρας.
Ωστόσο, κάνει λόγο για «τακτικές προσαρμογές» από τις κινεζικές Αρχές στα υπό κατοχή αμερικανικά ομόλογα.
Η ανακοίνωση αποσκοπεί στο να ηρεμήσουν τα… επενδυτικά πνεύματα, καθώς το χρέος των Η.Π.Α. που κατέχει η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, έχει φτάσει στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2010.
Επί αυτού, να σημειωθεί πως η Ιαπωνία «εκθρόνισε» πριν λίγες ημέρες την Κίνα ως προς το ποσό αμερικανικών ομολόγων που έχουν στην κατοχή τους διάφορες χώρες ανά τον κόσμο, καθώς η Λαϊκή Τράπεζα (PboC) συρρικνώνει συνεχώς τα συναλλαγματικά της διαθέσιμα προκειμένου να επιτρέψει μία περαιτέρω υποτίμηση του γουάν.
Ως αποτέλεσμα, με βάση τα στοιχεία για το μήνα Οκτώβριο 2016 που έδωσαν οι Κεντρικές Τράπεζες των δύο ασιατικών χωρών στη δημοσιότητα, πλέον η Ιαπωνία έχει σε εκκρεμότητα συνολικά 1,132 τρισ. δολάρια σε κρατικά ομόλογα των Η.Π.Α., έπειτα από μηνιαία μείωση της τάξης των 4,5 δισ.
Η αντίστοιχη συρρίκνωση για την Κίνα έφτασε στα 41,3 δισ. δολάρια, ρίχνοντας έτσι το ποσό των διακρατούντων αμερικανών ομολόγων στα 1,115 τρισ. (βλέπε παρακάτω) 
Να σημειωθεί πως είναι ο 5ος συνεχόμενος μήνας ρευστοποιήσεων για την Κίνα σε ό,τι αφορά τα κρατικά ομόλογα των Η.Π.Α.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης