Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin (Πρόεδρος Ρωσίας): Η οικονομία της χώρας βρίσκεται σε ανάκαμψη

tags :
Putin (Πρόεδρος Ρωσίας): Η οικονομία της χώρας βρίσκεται σε ανάκαμψη
"Μέχρι τον Νοέμβριο του 2017 θα έχει υπάρξει μία ελαφριά ανάπτυξη στη ρωσική οικονομία"
Στο γεγονός ότι η οικονομία της Ρωσίας βρίσκεται σε ανάκαμψη και ότι για το 2016 θα συρρικνωθεί μόνο κατά 0,5% με 0,6% αναφέρθηκε σήμερα (23/12) ο πρόεδρος της χώρας, Vladimir Putin, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ετήσιας συνέντευξης Τύπου που είχει στη Μόσχα.
Συγκεκριμένα, ο Putin τόνισε ότι ένα ευρύ φάσμα τομέων, από τη γεωργία έως τη βιομηχανία, έδειχναν σημάδια βελτίωσης, δίνοντας ιδιαίατερη έμφαση στις μηχανικές κατασκευές, τις μεταφορές και τη γεωργία.
Παράλληλα, προέβλεψε ότι "μέχρι τον Νοέμβριο του 2017 θα έχει υπάρξει μία ελαφριά ανάπτυξη στη ρωσική οικονομία", ενώ πρόσυεσε ότι ο στόχος του 4% για τον πληθωρισμό είναι εφικτός.
Ερωτηθείς για το ζήτημα της δολοφονίας του ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα, Andrey Karlov, ο ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι ¨θα εργαστούμε με συνέπεις για να εξετάσουμε όλες τις παραμέτρους του εγκλήματος και να αποκαλύψουμε όλους τους δράστες".
Ωστόσο, δήλωσε ότι δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ένα άτομο μέσα από τις υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας διαπράττει ένα τέτοιο έγκλημα, καθώς τονίζει ότι τέτοια γεγονότα λαμβάνουν χώρα συχνά.
Επιπλέον, ο ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε και στο ζήτημα του Χαλεπιού, υπογραμμίζοντας ότι η επιχείρηση ανακατάληψης της πόλης και η εκκένωσή της ολοκληρώθηκαν με την "άμεση, αν όχι αποφασιστική, συμμετοχή και επιρροή του δικούς μας στρατιωτικού προσωπικού".
"Η απελευθέρωση του Χαλεπιού αποτελεί το πιο σημαντικό κομμάτι της πλήρους ομαλοποίησης της Συρίας και ευελπιστώ και ολόκληρης της περιοχής", δήλωσε μεταξύ άλλων ο Putin.
"Μαζί με τους εταίρους μας από το Ιράν και την Τουρκία και φυσικά με τη συριακή ηγεσία και τις υπόλοιπες χώρες της περιοχής, οφείλουμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για τον τελικό συμβιβασμό", καταλήγει ο ρώσος πρόεδρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης