Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Καθησυχαστική» για την παγκόσμια οικονομία η ανάπτυξη της Κίνας, αναφέρει το πρακτορείο της χώρας

«Καθησυχαστική» για την παγκόσμια οικονομία η ανάπτυξη της Κίνας, αναφέρει το πρακτορείο της χώρας
«Η Κίνα έχει την ευελιξία να αποκρούσει μία απότομη οικονομική ύφεση»
Ως ένα αντιστάθμισμα στην αναιμική ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας παρουσιάζει την ικανοποιητική αύξηση του κινεζικού ΑΕΠ το «Xinhua», το κρατικό πρακτορείο της ασιατικής χώρας.
Όπως αναφέρεται στο σχετικό άρθρο, η ανάπτυξη της Κίνας «καθησυχάζει την αδύναμη και ευάλωτη παγκόσμια οικονομία».
Να σημειωθεί πως για το 2016 το κινεζικό ΑΕΠ αναμένεται να αυξηθεί κατά 6,5% με 7%, μία επίδοση καλύτερη των προβλέψεων της πλειοψηφία των αναλυτών.
Το Xinhua κάνει επίσης λόγο για ένα «ξεκίνημα γεμάτο προβλήματα» σε ό,τι αφορά την πορεία της Κίνας το τρέχον έτος, πιθανώς αναφερόμενο στην απότομη πτώση του γουάν και τις ανησυχίες που είχαν εκφραστεί για επιβράδυνση της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου.
Το γουάν εξακολουθεί να χάνει ωστόσο την αξία του έναντι του αμερικανικού δολαρίου, λόγω και της εκούσιας υποτίμησης που επιδιώκει η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας.
«Η Κίνα έχει την ευελιξία να αποκρούσει μία απότομη οικονομική ύφεση, καθώς αναδιαρθρώνει την οικονομία της προς την κατανάλωση και τις υπηρεσίες», σχολιάζει σχετικά το πρακτορείο, ενώ δε διστάζει να προειδοποιήσει τους εμπορικούς εταίρους πως θα λάβουν πρόσβαση στην εγχώρια αγορά μόνο αν επιτρέψουν στο Πεκίνο να εξάγει στη δική τους, απαντώντας έτσι έμμεσα στους περιορισμούς κατά της χώρας με αφορμή το συνεχιζόμενο dumping εκ μέρους της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης