Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Η κίνηση των ΗΠΑ να παρέχουν όπλα στους σύρους αντάρτες συνιστά εχθρική πράξη

Ρωσία: Η κίνηση των ΗΠΑ να παρέχουν όπλα στους σύρους αντάρτες συνιστά εχθρική πράξη
"Στόχος των ΗΠΑ είναι να περιπλέξουν την κατάσταση πριν αναλάβει την προεδρία ο Trump"
Στην πρόσφατη απόφαση των ΗΠΑ να χαλαρώσουν τους περιορισμούς αναφορικά με τον εφοδιασμό όπλων στους αντάρτες της Συρίας, αναφέρθηκε σήμερα (27/12) το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, τονίζοντας ότι η εν λόγω κίνηση συνιστά "εχθρική πράξη" που απειλεί την ασφάλεια των ρωσικών πολεμικών αεροσκαφών και του στρατιωτικού προσωπικού.
Αναλυτικότερα, το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών τονίζει ότι με την εν λόγω κίνηση, η κυβέρνηση Obama προσπαθεί να περιπλέξει την κατάσταση σε παγκόσμιο επίπεδο, πριν αναλάβει την προεδρία ο Donald Trump τον Ιανουάριο.
Νωρίτερα εντός του Δεκεμβρίου, ο Obama ήρε ορισμένους περιορισμούς σε ότι αφορά τις παραδόσεις όπλων προς τους αντάρτες της Συρίας.
Παράλληλα, το Κρεμλίνο σημείωσε ότι μία τέτοια κίνηση θα μπορούσε να αποβεί επικίνδυνη, καθώς τα όπλα θα μπορούσαν να καταλήξουν σε "χέρια τρομοκρατών".
Υπενθυμίζουμε ότι τις τελευταίες ημέρες ο ρωσικός στρατός πραγματοποιεί έρευνες στο εκκενωμένο, πλέον, Χαλέπι, προκειμένου να κάνει έναν απολογισμό της κατάστασης στον απόηχο των πολύμηνων συγκρούσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης