Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία και Τουρκία εξετάζουν τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων για το συριακό ζήτημα στο Καζακστάν

Ρωσία και Τουρκία εξετάζουν τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων για το συριακό ζήτημα στο Καζακστάν
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας τόνισε ότι οι δύο χώρες συνεχίζουν να ανταλλάζουν απόψεις για την κατάσταση που επικρατεί στη Συρία
Το ενδεχόμενο μίας πιθανής διεξαγωγής ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων για το συριακό ζήτημα στο Καζακστάν εξετάζουν Τουρκία και Ρωσία, όπως ανακοίνωσε σήμερα (27/12) το Υπουργείο Εξωτερικών της δεύτερης.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε η ανακοίνωση, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergey Lavrov, συνομίλησε με τον τούρκο ομόλογό του, Mevlut Cavusoglu, με τις δύο πλευρές να συνεχίζουν να ανταλλάζουν απόψεις για την κατάσταση που επικρατεί στη Συρία.
"Δόθηκε έμφαση στη σημασία της οριστικής επίλυσης του ζητήματος της εκεχειρίας, του διαχωρισμού της αντιπολίτευσης από τις τρομοκρατικές οργανώσεις, καθώς και της προετοιμασίας μίας συνάντησης στην Αστάνα μετά από πρόσκληση της κυβέρνησης του Καζακστάν", σημειώνει το Υπουργείο.
Παράλληλα, το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών πρόσθεσε ότι Μόσχα, Άγκυρα και Τεχεράνη θα αναπτύξουν περεταίρω συνεργασία για το συριακό ζήτημα.
Να σημειώσουμε ότι εδώ και αρκετές ημέρες ο πρόεδρος του Καζακστάν, Nursultan Nazarbayev, έχει εκφράσει την προθυμία του να φιλοξενήσει τις συνομιλίας για το συριακό ζήτημα στην πρωτεύουσα της χώρας, Αστάνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης