Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βενεζουέλα: Μειώνει την παραγωγή πετρελαίου κατά 95 χιλ. βαρέλια ημερησίως, λόγω συμφωνίας του ΟΠΕΚ

Βενεζουέλα: Μειώνει την παραγωγή πετρελαίου κατά 95 χιλ. βαρέλια ημερησίως, λόγω συμφωνίας του ΟΠΕΚ
Οι εν λόγω περικοπές θα τεθούν σε εφαρμογή με την έναρξη του νέου έτους
Την μείωση της ημερήσιας πετρελαϊκής παραγωγής κατά 95 χιλ. βαρέλια ημερησίως ανακοίνωσε την Τρίτη (27/12) το Υπουργείο Ενέργειας της Βενεζουέλας, στα πλαίσια της ευρύτερης συμφωνίας του ΟΠΕΚ που στόχο έχει τη μείωση των παγκόσμιων αποθεμάτων και την ενίσχυση των τιμών.
Συγκεκριμένα, οι εν λόγω περικοπές θα τεθούν σε εφαρμογή με την ένραξη του νέου έτους, και έρχονται να προστεθούν στη συνολική μείωση των χωρών εντός και εκτός Οργανισμού που αναμένεται να φτάσει τα 1,8 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
"Χωρίς να θίγονται οι διεθνείς συμβατικές υποχρεώσεις της, από την 1η Ιανουαρίου 2017, η PDVS (κρατική πετρελαϊκή εταιρία της χώρας) και οι θυγατρικές της θα εφαρμόσουν τη μείωση του όγκου παραγωγής αργού, σύμφωνα με τους υφιστάμενους όρους και συνθήκες", ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Υπουργείου.
Υπενθυμίζουμε ότι η Βενεζουέλα, η οποία την παρούσα στιγμή παράγει περίπου 2,4 εκατ. βαρέλια αργού περτελαίου καθημερινά, αποτελεί μία από τις χώρες που έχουν υποστεί τη μεγαλύτερη ζημιά λόγω της ενεργειακής κρίσης, γεγονός που έρχεται να προστεθεί στην ήδη δεινή οικονομική της κατάστασης.
Ο υπουργός Πετρελαίου της χώρας, Eulogio Del Pino, τόνισε ότι η συμφωνία του ΟΠΕΚ θα οδηγήσει σε μάι επανεξισορρόπηση των αποθεμάτων, προβλέποντας ότι η τιμή του Brent θα κινηθεί μεταξύ των 60-70 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το αργό θα αγγίξει έως και τα 55 δολ. ανά βαρέλι.
Παράλληλα, την περασμένη Δευτέρα (26/12) ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Nicolas Maduro, δήλωσε ότι θα ξεκινήσει σύντομα μία περιοδεία στις πετρελαιοπαραγωγές χώρας, η οποία θα έχει ως στόχο τη στήριξη της συμφωνίας.
"Προτείνω ένα νεό σύστημα, μία νέα φόρμουλα για να καθοριστούν οι αγορές και οι τιμές του πετρελαίου και να επιτραπεί η σταθερότητα και η αρμονία", δήλωσε ο Maduro, χωρίς ωστόσο να παρέχει περαιτέρω λεπτομέρειες για το σχέδιο που θέλει να ακολουθήσει.
"Επιδιώκω τουλάχιστον δέκα χρόνια σταθερότητας με ρεαλιστικές και δίκαιες τιμές, και θα το πετύχω", καταλήγει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης