Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το χρηματιστήριο της Βραζιλίας είναι ο μεγάλος κερδισμένος του 2016 κατέγραψε άνοδο 63%

Το χρηματιστήριο της Βραζιλίας είναι ο μεγάλος κερδισμένος του 2016 κατέγραψε άνοδο 63%
Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο κύριος χρηματιστηριακός δείκτης του Καζακστάν, ενώ το βάθρο συμπληρώνει ο S&P/BLV Peru Genral TRPEN
Ως ένας εκ των μεγάλων κερδισμένων του τρέχοντος έτους μπορεί να χαρακτηριστεί ο χρηματιστηριακός δείκτης Brazil Ibovespa της Βραζιλίας, καθώς, σε αντίθετο κλίμα από την παρακμάζουσα οικονομίας της χώρας, κατάφερε να αυξήσει κατακόρυφα την αξία του.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει το πρακτορείο Bloomberg, ο δείκτης έχει αυξήσει την αξία του κατά περίπου 63% από την 1η ημέρα του 2016, γεγονός που τον τοποθετεί στην κορυφή της σχετικής λίστας (βλέπε παρακάτω).
Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο κύριος χρηματιστηριακός δείκτης του Καζακστάν, ενώ το βάθρο συμπληρώνει ο S&P/BLV Peru Genral TRPEN.
Στην 4η θέση ο ρωσικός RTS (Russia Trading System, εκφράζεται σε δολάρια), ο οποίος διπλασίασε την αξία του το τρέχον έτος!
Στη συνέχεια ακολουθούν οι δείκτες των υπόλοιπων αναδυόμενων οικονομιών.
Σε αυτό το σημείο να τονιστεί ότι, ως απόρροια του γενικότερου κλίματος αισιοδοξίας από την νίκη του Donald Trump, ο RTS έχει αυξήσει κατά περίπου 17% την αξία του από την ημέρα των αμερικανικών εκλογών.
Να σημειωθεί πως και ο εκφραζόμενος σε ρούβλια δείκτης MICEX (Moscow Interbank Currency Exchange) έχει πλέον φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ, αυξάνοντας την αξία του πάνω από 23% μέσα στο τρέχον έτος.
Αναλυτικότερα:

Screen Shot 2016-12-27 at 11.18.59 AM
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης