Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συρία: Τηρείται η εκεχειρία – Σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ζητά η Ρωσία

tags :
Συρία: Τηρείται η εκεχειρία – Σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ζητά η Ρωσία
Η Ρωσία αναμένεται να ζητήσει να υιοθετηθεί ψήφισμα που να επικυρώνει την κατάπαυση πυρός
Σε πλήρη ισχύ είναι η εκεχειρία στη Συρία μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των ανταρτών, η οποία επιτεύχθηκε κατόπιν παρέμβασης της Ρωσίας και της Τουρκίας.
Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, πέρα από κάποια σποραδικά πυρά και μεμονωμένες συγκρούσεις, η εκεχειρία και η κατάπαυση πυρός που τέθηκαν σε ισχύ από τα μεσάνυχτα τηρούνται, κατάσταση που εάν διατηρηθεί είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει σε ειρηνευτικές συνομιλίες στο Καζακστάν σε ένα μήνα από σήμερα.
Όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, πέρα από κάποια πυρά στα βορειοδυτικά της χώρας, επικρατεί ηρεμία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.
Την ίδια στιγμή, η Ρωσία έχει ζητήσει να συγκληθεί κεκλεισμένων των θυρών το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ προκειμένου να συζητηθεί η εκεχειρία στη Συρία.
«Η Ρωσία έχει αιτηθεί για αυτή τη συνάντηση.
Αναμένεται να επικεντρωθεί στην ανακωχή που ανακοινώθηκε στη Συρία» ανέφερε διπλωματική πηγή του ΟΗΕ μιλώντας υπό καθεστώς ανωνυμίας στο Reuters, ενώ άλλος διπλωμάτης υποστήριξε πως ενδεχομένως η Ρωσία να ζητήσει την υιοθέτηση ψηφίσματος που να επικυρώνει την κατάπαυση πυρός.
Όπως αναφέρεται, η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ θα γίνει αργότερα εντός της ημέρας και ενδεχομένως μετά την ανοιχτή συζήτηση για την παράταση του προγράμματος «Πετρέλαιο για Φαγητό», που υιοθετήθηκε το 1995 προκειμένου να βοηθηθεί το Ιράκ να ανταλλάσσει πετρέλαιο με φαγητό, φάρμακα και άλλου είδους προμήθειες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης