Τελευταία Νέα
Διεθνή

Spicer (εκπρόσωπος Trump): Δυσανάλογες οι κυρώσεις Obama κατά της Ρωσίας

tags :
Spicer (εκπρόσωπος Trump): Δυσανάλογες οι κυρώσεις Obama κατά της Ρωσίας
Ο Donald Trump θα θέσει ερωτήματα στις υπηρεσίες κατασκοπείας των ΗΠΑ είπε ο Sean Spicer
Την θέση ότι οι κυρώσεις που επέβαλλε ο πρόεδρος Barack Obama κατά της Ρωσίας με την απέλαση των 35 Ρώσων διπλωματών, οι οποίοι χαρακτηρίστηκαν πράκτορες των ρωσικών υπηρεσιών κατασκοπείας, είναι δυσανάλογες διατύπωσε ο εκπρόσωπος του Donald Trump, Sean Spicer.
Σε δηλώσεις του στην εκπομπή «This Week» στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC ο Spicer υποστήριξε ότι ο Trump θα θέσει ερωτήματα στις υπηρεσίες κατασκοπείας των ΗΠΑ, έπειτα από την απόφαση του προέδρου Barack Obama την προηγούμενη εβδομάδα να επιβάλει το κλείσιμο δύο ρωσικών διπλωματικών αποστολών και νέες κυρώσεις σε βάρος έξι προσώπων και πέντε οντοτήτων.
Τα μέτρα αυτά ελήφθησαν ως αντίποινα για την εμπλοκή της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές και τις κυβερνοεπιθέσεις εναντίον αμερικανικών υπηρεσιών και οργάνων του Δημοκρατικού Κόμματος, όπως κατηγορεί την Μόσχα η Ουάσιγκτον.
«Μια από τις ερωτήσεις που έχουμε είναι γιατί οι κυρώσεις είναι τέτοιου μεγέθους;
Εννοώ, βλέπουμε απέλαση 35 ατόμων, κλείσιμο δύο ρωσικών διπλωματικών αποστολών και το ερώτημα που πρέπει να τεθεί είναι: Είναι αυτή η αντίδραση ανάλογη με τις πράξεις που έγιναν;
Ίσως να ήταν; Ίσως και όχι, αλλά χρειάζεται να το σκεφτούμε αυτό» είπε ο Spicer, τονίζοντας ότι ο Trump θα ενημερωθεί εντός της εβδομάδας από τις αμερικανικές υπηρεσίες μυστικών πληροφοριών για το εν λόγω θέμα.
Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο Σάββατο ο Trump εξέφρασε και πάλι τις αμφιβολίες του αναφορικά με τις κατηγορίες των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών για ενδεχόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης