Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Συνέρχεται σήμερα το Κογκρέσο υπό τον έλεγχο των Ρεπουμπλικάνων – Προς ξήλωμα το Obamacare

tags :
ΗΠΑ: Συνέρχεται σήμερα το Κογκρέσο υπό τον έλεγχο των Ρεπουμπλικάνων – Προς ξήλωμα το Obamacare
Έντονες διεργασίες στα στρατόπεδα των Ρεπουμπλικάνων και των Δημοκρατικών για τον ασφαλιστικό νόμο του Obama
Συνέρχεται σήμερα το Κογκρέσο των ΗΠΑ, το πλήρη έλεγχο του οποίου έχουν οι Ρεπουμπλικάνοι ύστερα από τις προεδρικές εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου.
Το ενδιαφέρον, όπως είναι αναμενόμενο, εστιάζεται στις πρώτες δράσεις που θα λάβουν οι Ρεπουμπλικάνοι σε Γερουσία και Βουλή, καθώς αναφέρεται πως το Κογκρέσο είναι έτοιμο να καταργήσει μεγάλα τμήματα του ασφαλιστικού νόμου του απερχόμενου προέδρου Barack Obama, κίνηση που αναμφίβολα προκαλεί έντονες αντιδράσεις από τους Δημοκρατικούς.
Ήδη μάλιστα αναφέρεται πως ο απερχόμενος πρόεδρος Obama έχει προγραμματίσει για αύριο Τετάρτη 4 Ιανουαρίου συνάντηση με τους Δημοκρατικούς στο Κογκρέσο προκειμένου να συζητήσουν στρατηγικές για να αποκρούσουν τις επιθέσεις των Ρεπουμπλικάνων στο πρόγραμμα, ενώ ηγετικά στελέχη των Δημοκρατικών προειδοποίησαν ότι επίκειται μεγάλη μάχη για το ασφαλιστικό πρόγραμμα, το οποίο στοχεύει στην ιατρική κάλυψη οικονομικά χαμηλότερων στρωμάτων και στην επέκταση της κάλυψης και σε άλλους ασφαλισμένους.
Αντίστοιχες όμως συναντήσεις διοργανώνουν και οι Ρεπουμπλικάνοι, οι οποίοι επιθυμούν την κατάργηση του Obamacare.
Αναφέρεται μάλιστα ότι τις ερχόμενες εβδομάδες οι Ρεπουμπλικάνοι θα προσπαθήσουν να προωθήσουν νομοσχέδια στο Κογκρέσο με διαδικασίες που δεν απαιτούν τη συναίνεση των δημοκρατικών, εκ των οποίων θα συμπεριλαμβάνεται και νομοσχέδιο, με το οποίο αναμένεται να καταργηθεί το Obamacare.
Επιπλέον, το Κογκρέσο αναμένεται να επαναφέρει σε προηγούμενο καθεστώς κανονισμούς για το περιβάλλον και τον χρηματοπιστωτικό τομέα, ενώ δεν αποκλείονται και οι μάχες γύρω από τις επιλογές του νεοεκλεγμένου προέδρου Trump για το υπουργικό του συμβούλιο.
Υπενθυμίζεται ότι ο Trump θα ορκιστεί πρόεδρος των ΗΠΑ στις 20 Ιανουαρίου.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Gallup που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες, λιγότεροι από τους μισούς Αμερικανούς δείχνουν εμπιστοσύνη στην ικανότητα του Trump να διαχειριστεί μια διεθνή κρίση, να χρησιμοποιήσει στρατιωτικές δυνάμεις με σύνεση ή να αποτρέψει σημαντικά ηθικά ολισθήματα στην κυβέρνησή του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης