Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Κατώτερη του αναμενομένου η αύξηση του πληθωρισμού τον Δεκέμβριο 2016 - Στο 0,3%

Γαλλία: Κατώτερη του αναμενομένου η αύξηση του πληθωρισμού τον Δεκέμβριο 2016 - Στο 0,3%
Σε ετήσια βάση, ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή ενισχύθηκε 0,6%
Κατώτερη του αναμενομένου ήταν η ενίσχυση του πληθωρισμού στη Γαλλία, τον Δεκέμβριο του 2016, όπως έδειξαν σήμερα (3/1) τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, καθώς οι αυξήσεων των τιμών των υπηρεσιών επιβραδύνθηκαν και οι τιμές των κατασκευαστικών αγαθών μειώθηκαν περισσότερο σε σχέση με τον Νοέμβριο.
Συγκεκριμένα, ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή αυξήθηκε μόλις κατά 0,3% σε μηνιαία βάση, ενώ σε ετήσια βάση ενισχύθηκε κατά 0,6%, σύμφωνα με τα στοιχεία του Insee.
Τα εν λόγω αποτελέσματα κρίθηκαν κατώτερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν αύξηση του πληθωρισμού κατά 0,5% σε μηνιαία βάση, και αύξηση 0,8% σε ετήσια βάση.
Σε ότι αφροά τις τιμές των βιομηχανικών προϊόντων, καταφράφηκε πτώση κατά 0,9% τον Δεκέμβριο, την ίδια στιγμή που τον Νοέμβριο η πτώση ήταν 0,6%, ενώ αντίθετα, οι τιμές των υπηρεσιών αυξήθηκαν κατά 0,9%, καταγράφοντας μία ελαφριά επιβράδυνση σε σχέση με την άνοδο του 1% που καταγράφηκε τον Νοέμβριο.
Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με το Insee, ο Εναρμονισμένος Δείκτης Τιμών Καταναλωτή στη Γαλλία, ο οποίος παρακολουθείται στενά από την ΕΚΤ, ανήλθε στο 0,8% τον Δεκέμβριο, σε ετήσια βάση, έναντι 0,7% τον προηγούμενο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης