Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Σημαντική αύξηση στον ετήσιο πληθωρισμό τον Δεκέμβριο 2016 - Στο 1,1%

Ευρωζώνη: Σημαντική αύξηση στον ετήσιο πληθωρισμό τον Δεκέμβριο 2016 - Στο 1,1%
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat η σημαντικότερη άνοδος καταγράφεται στον τομέα της ενέργειας
Με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων τριών ετών αναπτύχθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός της Ευρωζώνης για τον Δεκέμβριο του 2016, σύμφωνα με τα σημερινά (4/1) στοιχεία της Eurostat, γεγονός που αποτελεί μία ενθαρρυντική εξέλιξη αναφορικά με τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Συγκεκριμένα, ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή αυξήθηκε στο 1,1% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του προηγούμενου έτους, την ίδια στιγμή που το αντίστοιχο ποσοστό του Νοεμβρίου ήταν 0,6%, καταγράφοντας το υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2013.
Η σημαντικότερη ετήσια άνοδος καταγράφεται στον τομέα της ενέργειας, η οποία αυξήθηκε στο 2,5% έναντι -1,1% τον Νοέμβριο, ενώ σημαντική είναι και η αύξηση σε υπηρεσίες, τρόφιμα, αλκόολ και καπνό (στο 1,2%).
Παράλληλα, τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά βρίσκονται στο 0,3% παραμένοντας αμετάβλητα σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.
Εξαιρουμένου του ενεργειακού κλάδου, ο πληθωρισμός τον Δεκέμβριο διαμορφώθηκε στο 1%, ενώ εξαιρώντας τόσο τον κλάδο της ενέργειας όσο και των τροφίμων, ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή διαμορφώθηκε στο 0,9%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης