Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Φαβορί για το χρίσμα των Σοσιαλιστών ο Valls ενόψει των προεδρικών εκλογών

tags :
Γαλλία: Φαβορί για το χρίσμα των Σοσιαλιστών ο Valls ενόψει των προεδρικών εκλογών
Καμία ελπίδα όμως για να περάσει στο δεύτερο γύρο και να διεκδικήσει το προεδρικό αξίωμα
Ο Manuel Valls, ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας, προβάλλει ως το φαβορί για το χρίσμα των Σοσιαλιστών ενόψει των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία.
Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Valls φέρεται να προηγείται με 43% έναντι 25% του πρώην υπουργού Οικονομίας Arnaud Montebourg και 22% του Benoit Hammon στον πρώτο γύρο των προκριματικών εκλογών για το χρίσμα του Σοσιαλιστικού Κόμματος.
Βάσει της δημοσκόπησης της εταιρείας Harris Interactive που διεξήχθη για λογαριασμό του εθνικού τηλεοπτικού σταθμού France Televisions, ο Valls θα επικρατήσει και στο δεύτερο γύρο των προκριματικών εκλογών, λαμβάνοντας ένα ποσοστό της τάξης του 55% με 57%.
Σημειώνεται ότι ο πρώτος γύρος των προκριματικών εκλογών είναι προγραμματισμένος για τις 22 Ιανουαρίου ενώ μια εβδομάδα αργότερα (29 Ιανουαρίου) θα ακολουθήσει ο δεύτερος γύρος.
Πάντως, σύμφωνα με τις μετρήσεις ο Valls δεν έχει καμία ελπίδα να διεκδικήσει με αξιώσεις το προεδρικό αξίωμα της Γαλλίας καθώς φέρεται να αποκλείεται από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών και να μην καταφέρνει να φτάσει στο β’ γύρο των εκλογών όπου θα αναμετρηθούν ο Francois Fillon και η Marine Le Pen.

www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης