Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Τουρκία και Ρωσία σημειώνουν πρόοδο στην ειρηνευτική διαδικασία για τη Συρία

tags :
Erdogan: Τουρκία και Ρωσία σημειώνουν πρόοδο στην ειρηνευτική διαδικασία για τη Συρία
Ο τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι Άγκυρα και Μόσχα συνεχίζουν τις προσπάθειες για μόνιμη κατάπαυση πυρός στη χώρα
Στο γεγονός ότι οι προσπάθειες Άγκυρας και Μόσχας για μόνιμη κατάπαυση πυρός και πολιτική λύση στη Συρία έχουν οδηγήσει σε "ελπιδοφόρες εξελίξεις" αναφέρθηκε την Τετάρτη (4/1) ο πρόεδρος της Τουρκίας, Tayyip Erdogan, κατά τη διάρκεια ομιλίας του ενώπιο τοπικών αξιωματούχων στην Άγκυρα.
Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο Erdogan, "αποτελεί τη μεγαλύτερη επιθυμία μου αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί με επιτυχία και τα βάσανα των σύρων αδερφών μας να τελειώσουν σύντονα", τονίζοντας παράλληλα ότι μέχρι στιγμής η διαδικασία σημειώνει πρόοδο.
Παράλληλα, δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις του στρατού στη βόρεια Συρία και συγκεκριμένα στην πόλη Αλ Μπαμπ, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών, ξεκίνησαν πάλι, χωρίς ωστόσο να παρέχει περαιτέρω λεπτομέρειες επί του ζητήματος.
"Είμαστε αποφασισμένοι να απομακρύνουμε τους τρομοκράτες και από άλλες περιοχές της Συρίας όπου έχουν εγκατασταθεί, και ιδιαίτερα την πόλη Μανμπίζ", ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του τούρκου προέδρου, ο οποίος εμφανίζεται αποφασισμένος να μην σταματήσει τη μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.
Επιπλέον, αρνήθηκε σθεναρά οποιονδήποτε ισχυρισμό ότι η χώρα του στηρίζει το Ισλαμικό Κράτος, χαρακτηρίζοντας του εν λόγω ισχυρισμούς ως "ένα είδος ρητορικής που χρησιμοποιείται από εκείνουνς που επιτίθενται στην Τουρκία μέσω των τρομοκρατικών οργανώσεων".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης