Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σαουδική Αραβία: Εξετάζει μείωση έως και -7% στις πωλήσεις αργού πετρελαίου τον Φεβρουάριο 2017

Σαουδική Αραβία: Εξετάζει μείωση έως και -7% στις πωλήσεις αργού πετρελαίου τον Φεβρουάριο 2017
Η επικεφαλής του ΟΠΕΚ έχει δεσμευτεί για μείωσης της ημερήσιας παραγωγής της κατά 486 χιλ. βαρέλια
Τη μείωση στις πωλήσεις αργού πετρελαίου έως και -7% τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους εξετάζει η Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με σημερινό (5/1) δημοσίευμα του Reuters, στα πλαίσια της στήριξης της συμφωνίας του ΟΠΕΚ για μείωση της παγκόσμιας υπερπροσφοράς.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε πηγή σχετική με το ζήτημα, η Aramco (κρατική πετρελαϊκή της χώρας) προσεγγίζει όλους τους πελάτες της για να συζητήσει ενδεχόμενες περικοπές από τον Φεβρουάριο καθώς και αρκετά άλλα πιθανά σενάρια, τονίζοντας ωστόσο ότι "τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα"¨.
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι τα σενάρια στις περικοπές των πωλήσεων κάνουν λόγο για μείωση από 3 έως 7%, με τους επενδυτές ωστόσο να παραμένουν καχύποπτοι απέναντι στο κατά πόσο κάτι τέτοιο μπορεί να υλοποιηθεί όντως.
Υπενθυμίζουμε ότι η Σαουδική Αραβία, έχει δεσμευτέι για μείωση της παραγωγής της κατά 486 χιλ. βαρέλια ημερησίως, γεγονός που αντιστοιχεί στο 4,61 της συνολικής παραγωγής που είχε τον Οκτώβριο του 2016.
Επιπλέον, και η κρατική πετρελαϊκή του Άμπου Ντάμπι ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει προγραμματίσει για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο συντήρηση στις πετρελαιοπηγές της, προκειμένου να βοηθήσει με αυτόν τον τρόπο στην εξισορρόπηση των τιμών, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει σε τι βαθμό θα μπορούσαν να μειωθούν οι εξαγωγές της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης