Τελευταία Νέα
Διεθνή

Avvenire (ιταλική εφημερίδα): Να μην ενδώσει στις απαιτήσεις του Βερολίνου η ΕΚΤ

Avvenire (ιταλική εφημερίδα): Να μην ενδώσει στις απαιτήσεις του Βερολίνου η ΕΚΤ
Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, είναι προς το συμφέρον της Ιταλίας να μην αλλάξει πορεία η ΕΚΤ 
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν πρέπει να ενδώσει στις απαιτήσεις του Βερολίνου.
Την άποψη αυτή εκφράζει η ιταλική εφημερίδα Avvenire, σε σχετικό δημοσίευμά της, επισημαίνοντας πως είναι προς το συμφέρον της Ιταλίας να μην αλλάξει πορεία η ΕΚΤ.
Πιο αναλυτικά, η εφημερίδα τονίζει πως «αναμφίβολα, οι Γερμανοί καταθέτες θα απαιτήσουν αυτή την αλλαγή [στη νομισματική πολιτική που ασκεί η ΕΚΤ]», δεδομένου ότι τα χαμηλά επιτόκια, σε συνδυασμό με τη ραγδαία αύξηση του πληθωρισμού θα οδηγήσουν τώρα και στο μέλλον σε μια μείωση της ονομαστικής αξίας των περιουσιακών στοιχείων τους.
Σίγουρα, εκτιμά η ιταλική εφημερίδα, η Angela Merkel θα εξαντλήσει την πολιτική επιρροή της, με στόχο να μπει τέλος στην επεκτατική νομισματική πολιτική.
Ωστόσο, τονίζεται στο δημοσίευμα, αν οι αποπληθωριστικές τάσεις επιμείνουν στην Ιταλία, ελλοχεύει ο κίνδυνος το πραγματικό επιτόκιο χρέους να αυξηθεί, την ώρα που το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων σε ονομαστικό επιτόκιο της ΕΚΤ επιβραδύνει ή και τερματίσει.
Σε αυτήν την περίπτωση η ανεξαρτησία και η αυτονομία της ΕΚΤ από το Βερολίνο και πάλι θα τεθεί σε δοκιμασία.
«Προτίθεται η ΕΚΤ να δράσει υπέρ του μέσου συμφέροντος όλων των χωρών της Ευρωζώνης ή θα ενδώσει στα συμφέροντα της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης, της Γερμανίας;», ερωτά η ιταλική εφημερίδα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης