Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αξιωματούχοι ΗΠΑ: Η Ρωσία συνιστά μεγάλη απειλή, λόγω των επιθετικών δράσεών της στον κυβερνοχώρο

Αξιωματούχοι ΗΠΑ: Η Ρωσία συνιστά μεγάλη απειλή, λόγω των επιθετικών δράσεών της στον κυβερνοχώρο
Μόνο κορυφαίοι Ρώσοι αξιωματούχοι θα μπορούσαν να έχουν εξουσιοδοτήσει την κλοπή των σχετικών με τις πρόσφατες εκλογές δεδομένων και τη γνωστοποίηση αυτών
Κορυφαίοι αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ εξέδωσαν σήμερα, Πέμπτη 5 Ιανουαρίου, κοινή ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνουν πως κορυφαίοι Ρώσοι αξιωματούχοι συμμετείχαν στην κυβερνοεπίθεση (hacking) του Δημοκρατικού Κόμματος, τους μήνες πριν τις προεδρικές εκλογές.
Αναλυτικότερα, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι κατηγορούν τη Ρωσία για το hacking ενάντια της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος και του επικεφαλής εκστρατείας της Hillary Clinton, John Podesta.
«Αξιολογούμε πως μόνο κορυφαίοι Ρώσοι αξιωματούχοι θα μπορούσαν να έχουν εξουσιοδοτήσει την κλοπή των σχετικών με τις πρόσφατες εκλογές δεδομένων και τη γνωστοποίηση αυτών, με βάση την έκταση και την ευαισθησία των στόχων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Παράλληλα, η Ρωσία χαρακτηρίζεται μεγάλη απειλή για τις ΗΠΑ, λόγω των επιθετικών και προηγμένων δράσεών της στον κυβερνοχώρο.
«Κοιτάζοντας μπροστά, οι ρωσικές επιχειρήσεις στον κυβερνοχώρο πιθανότατα θα έχουν ως στόχο τις Ηνωμένες Πολιτείες για τη συλλογή πληροφοριών, την υποστήριξη της λήψης αποφάσεων των Ρώσων, τη διενέργεια πράξεων επιρροής για την υποστήριξη ρωσικών στρατιωτικών και πολιτικών στόχων και να την προετοιμασία του περιβάλλοντος στον κυβερνοχώρο για απρόβλεπτα γεγονότα στο μέλλον», ανέφερε η ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης