Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνάντηση Trump και Theresa May τον Φεβρουάριο 2017, με φόντο το Brexit

Συνάντηση Trump και Theresa May τον Φεβρουάριο 2017, με φόντο το Brexit
Η κατ’ ιδίαν συνάντηση θα είναι η πρώτη μεταξύ των δύο ηγετών και θα πραγματοποιηθεί ένα μόλις μήνα πριν το Ηνωμένο Βασίλειο ενεργοποιήσει κι επίσημα το άρθρο 50
Συνάντηση με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Theresa May αναμένεται να έχει μέσα στον Φεβρουάριο του 2017 ο νεοεκλεγέντας Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Donald Trump.
Η κατ’ ιδίαν συνάντηση, η οποία ανακοινώθηκε από το γραφείο της κα May χωρίς να δίνεται συγκεκριμένη ημερομηνία, θα είναι η πρώτη μεταξύ των δύο ηγετών και θα πραγματοποιηθεί ένα μόλις μήνα πριν το Ηνωμένο Βασίλειο ενεργοποιήσει κι επίσημα το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισσαβόνας για την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στο πλαίσιο των προπαρασκευαστικών επαφών, οι δύο προσωπάρχες της κα May ταξίδευσαν στις Η.Π.Α. τον Δεκέμβριο του περασμένου προκειμένου να οικοδομήσουν σχέσεις με την ομάδα του Ρεπουμπλικάνου.
Κατά την προεκλογική περίοδο, ο κ. Trump είχε τοποθετηθεί ξεκάθαρα υπέρ του Brexit, ενώ ο πρώτος μη Αμερικανός πολιτικός που συνάντησε μετά την εκλογή του ήταν ο Nigel Farage, τότε ηγέτης του ευρω-σκεπτικιστικού βρετανικού κόμματος Ukip.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης