Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Αποσύρονται σταδιακά οι στρατιωτικές δυνάμεις από τη Συρία

Ρωσία: Αποσύρονται σταδιακά οι στρατιωτικές δυνάμεις από τη Συρία
Όπως ανέφερε ο Υπουργείο Άμυνας, ήδη το αεροπλανοφόρο Kuznetsov αποχώρησε από τη Μεσόγειο Θάλασσα
Ξεκινάει η σταδιακή αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από την Συρία, σύμφωνα με σημερινή (6/1) ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας της χώρας, με τα αεροπλανοφόρα που βρίσκονται στη Μεσόγεια να είναι πρώτα στη σχετική λίστα.
Συγκεκριμένα, σήμερα το αεροπλανοφόρο Kuznetsov αποχώρησε από τη Μεσόγειο Θάλασσα, όπου βρισκόταν από τα μέσα Οκτωβρίου του 2016, επιστρέφοντας στη βάση του στο Σεβέρομορσκ της Ρωσίας.
"Σύμφωνα με την απόφαση του ανώτατου διοικητή των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, Vladimir Putin, το υπουργείο ρωσικής άμυνας αρχίσει τη μείωση της ανάπτυξης ενόπλων δυνάμεων στη Συρία", ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Υπουργείου.
Η μερική απόσυρση των στρατευμάτων της Ρωσίας έρχεται στα πλαίσια της συμφωνίας που έχει γίνει για κατάπαυση πυρός στη Συρία, η οποία σύμφωνα με τον Putin, δίνει την ευκαιρία να τερματιστεί μετά από έξι χρόνια η ένοπλη σύγκρουση στη χώρα της Μέσης Ανατολής.
Παράλληλα, η Δαμασκός επαναδιατύπωσε για ακόμα μία φορά την ευγνωμοσύνη της προς τη ρωσική πλευρά, για τη βοήθεια που της παρείχα κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων.
"Η στήριξη της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας ήταν ζωτικής σημασίας για τις νίκες μας, ανοίγοντας τον δρόμο για την κατάπαυση του πυρός και δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για τη δρομολόγηση μίας διευθέτησης της συριακής κρίσης", ανέφερε η ανακοίνωση του συριακού κυβερνητικού στρατού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης