Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σαουδική Αραβία: Έχουμε ήδη μειώσει την παραγωγή μας βάσει της συμφωνίας του ΟΠΕΚ

Σαουδική Αραβία: Έχουμε ήδη μειώσει την παραγωγή μας βάσει της συμφωνίας του ΟΠΕΚ
Η επικεφαλής του Οργανισμού έχει περικόψει τουλάχιστον 486 χιλ. βαρέλια από την ημερήσια παραγωγή της
Στην περικοπή τουλάχιστον 486 χιλ. βαρελιών από την ημερήσια παραγωγή της από τον Οκτώβριο έχει προχωρήσει η Σαουδική Αραβία, όπως αποκάλυψε στο MarketWatch πηγή που σχετίζεται με τα ενεργειακά ζητήματα της χώρας, όντας σε κοινή γραμμή με τη συμφωνία του ΟΠΕΚ για μείωση παραγωγής.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εν λόγω πηγή "έχουμε ήδη υλοποιήσει τις περικοπές", αφήνοντας μάλιστα να εννοηθεί ότι ενδέχεται η Σαουδική Αραβία να έχει πραγματοποιήσει μεγαλύτερη μείωση από αυτή που είχε συμφωνηθεί αρχικά, προκειμένου να επιτύχει καλύτερη εξισορρόπηση της αγοράς.
Όπως τόνισε, η ημερήσια παραγωγή της χώρας πλέον βρίσκεται περίπου στα 10,058 εκατ. βαρέλια ημερησίως, που είναι ο όγκος που έχει συμφωνηθεί με τις υπόλοιπες χώρες του ΟΠΕΚ.
Υπενθυμίζουμε ότι ο συνολικός όγκος περικοπών που έχει ανακοινώσει ο Οργανισμός ανέρχονται σε 1,2 εκατ. βαρέλια ημερισώς, με τη Σαουδική Αραβία να κατέχει τη μερίδα του λέοντος.
Χθες (5/1) μάλιστα, η κρατική πετρελαϊκή της χώρας πραγματοποιούσε επαφές με αρκετούς πελάτες της, προκειμένου να εξετάσει μία μείωση στις πωλήσεις αργού τον Φεβρουάριο, η οποία θα κυμαίνεται από -3% έως και -7%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης