Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πολεμικό μέτωπο με τη Β. Κορέα ανοίγει ο Trump - Απειλεί με κατάρριψη των βαλλιστικών της πυραύλων

Πολεμικό μέτωπο με τη Β. Κορέα ανοίγει ο Trump - Απειλεί με κατάρριψη των βαλλιστικών της πυραύλων
Οι ΗΠΑ διαμηνύουν οτι θα προστατεύσουν την ασφάλειά τους ή εκείνη των συμμάχων τους
Νέες απειλές κατά της Βόρειας Κορέας εξαπέλυσε ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Aston Carter. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «οι ΗΠΑ θα καταρρίψουμε οποιονδήποτε διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο δοκιμάσουν οι Βορειοκορεάτες και απειλεί την ασφάλειά μας ή εκείνη των συμμάχων μας».
Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του κομμουνιστικού καθεστώτος, που δήλωνε έτοιμο για δοκιμαστική εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου ανά πάσα στιγμή κι από οποιαδήποτε τοποθεσία ορίσει ο πρόεδρος της χώρας κι απέδιδε στην εχθρική πολιτική των ΗΠΑ την ευθύνη για τα εξοπλιστικά της προγράμματα.
Ο βορειοκορεάτης ηγέτης είπε την Πρωτοχρονιά ότι η χώρα του βρίσκεται πολύ κοντά στην ανάπτυξη βαλλιστικής τεχνολογίας μεγάλου βεληνεκούς για να απαντήσει την επομένη μέσω Twitter o Donald Trump, «αυτό δεν πρόκειται να συμβεί!»
Ο πύραυλος θα εκτοξευθεί οποτεδήποτε και από οπουδήποτε ορίσει η ανώτατη ηγεσία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας», ανέφερε πριν από μερικές ώρες εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο KCNA.
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την περασμένη Πέμπτη ότι η Βόρεια Κορέα έχει επιδείξει μια «ποιοτική» βελτίωση στις πυρηνικές και πυραυλικές της ικανότητες μετά από πληθώρα δοκιμών τον περασμένων χρόνο.
Ειδικοί εκτιμούν ότι η Πιονγιάνγκ μπορεί να είναι πολύ κοντά στην δοκιμή ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου, αλλά θα χρειαστεί πιθανότατα χρόνια για να τελειοποιήσει το όπλο.
Όταν όμως θα αναπτυχθεί πλήρως τότε ο βορειοκορεατικός διηπειρωτικός πύραυλος θα μπορεί να απειλήσει τις ηπειρωτικές ΗΠΑ, που απέχουν περίπου 9.000 χλμ.
Οι πύραυλοι αυτοί έχουν ελάχιστο βεληνεκές περίπου 5.500 χλμ, αλλά κάποιοι φθάνουν ή και ξεπερνούν τα 10.000 χλμ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης