Τελευταία Νέα
Διεθνή

Telegraph: Η Γαλλία φοβάται ρωσική εμπλοκή στις προεδρικές εκλογές του 2017 - Αυξάνει τα μέτρα ασφαλείας

Telegraph: Η Γαλλία φοβάται ρωσική εμπλοκή στις προεδρικές εκλογές του 2017 - Αυξάνει τα μέτρα ασφαλείας
Το 2015 το τηλεοπτικό δίκτυο TV5 δέχτηκε επίθεση από χάκερς με τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες να πιστεύουν ότι πίσω από την επίθεση ήταν το Κρεμλίνο
Την ασφάλεια της θα αυξήσει η Γαλλία ενόψει των προεδρικών της εκλογών το 2017 υπό το φόβο ρωσικών κυβερνοεπιθέσεων παρόμοιες, με αυτές που εντοπίστηκαν και στις εκλογές των ΗΠΑ τον περασμένο Νοέμβριο.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Telegraph το «Παρίσι έχει καταφέρει να αντιμετωπίσει 24 χιλιάδες κυβερνοεπιθέσεις γεγονός που κάνει τις αρχές να φοβούνται ότι «η Ρωσία θα επιχειρήσει να επηρεάσει και τις γαλλικές εκλογές».
Ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Jean-Yves Le Drian υποστήριξε ότι «οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας προσπαθούν να λάβουν τα μέτρα τους και να αποφύγουν περιστατικά παρόμοια με αυτά των ΗΠΑ».
Όπως υποστήριξε «εάν οι ρώσοι κατάφεραν αν εισβάλλουν στις αμερικανικές εκλογές η Γαλλία και τα γαλλικά κόμματα είναι εξίσου εκτεθειμένα σε αυτόν τον κίνδυνο» ενώ χαρακτήρισε «επίθεση στη Δημοκρατία της Δύσης» τις κινήσεις της Ρωσίας.
να σημειωθεί ότι το 2015 το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο TV5 δέχτηκε επίθεση από χάκερς γεγονός που οδήγησε, σύμφωνα με τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες στο συμπέρασμα ότι πίσω από την επίθεση ήταν το Κρεμλίνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης