Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε αυξημένη επιφυλακή η Νότια Κορέα – Νέα πυραυλική δοκιμή ετοιμάζει η Βόρεια Κορέα

Σε αυξημένη επιφυλακή η Νότια Κορέα – Νέα πυραυλική δοκιμή ετοιμάζει η Βόρεια Κορέα
Η νέα δοκιμή μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στιγμή εκτιμά η Σεούλ
Σε αυξημένη επιφυλακή και ετοιμότητα βρίσκεται η Νότια Κορέα καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες της εκτιμούν πως η Βόρεια Κορέα προτίθεται να πραγματοποιήσει νέα πυραυλική δοκιμή, με την εκτόξευση πυραύλου μακράς ακτίνας δράσης.
Στο επίκεντρο του αμυντικού ενδιαφέροντος της Νότιας Κορέας, βρίσκεται ενδεχόμενη δοκιμαστική εκτόξευση διηπειρωτικού πυραύλου KN-08 ή της αναβαθμισμένης έκδοσής του, ΚΝ-14.
Αναφορικά με τον πιθανό χρόνο εκτόξευσης, το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας εκτιμά ότι μπορεί να είναι ο εορτασμός οποιασδήποτε επετείου στη διάρκεια του 2017, χωρίς ωστόσο να γνωστοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Υπενθυμίζεται ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Kim Yong un είχε δηλώσει την 1η Ιανουαρίου ότι η χώρα του βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο προετοιμασίας, αναφορικά με τη δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου, μακράς ακτίνας δράσης.
Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι μπορεί να πραγματοποιήσει δοκιμαστική εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) οποτεδήποτε κι από οποιαδήποτε τοποθεσία επιλεχθεί από τον ηγέτη Kim Yong un.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης