Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συρία: Συνεχίζεται η σταδιακή απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων από τη χώρα

Συρία: Συνεχίζεται η σταδιακή απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων από τη χώρα
Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε ότι επιπλέον τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη απομακρύνθηκαν από τις εμπόλεμες περιοχές της χώρας
Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων από τη Συρία, όπως ανακοίνσε σήμερα των ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, προσθέτονας παράλληλα ότι ακόμα τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη απομακρύνθηκαν από τις εμπόλεμες περιοχές της χώρας.
Συγκεκριμένα, όπως επανέλαβε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου, Igor Konashenkov, η μείωση της στρατιωτικής παρουσίας στη Συρία γίνεται "σύμφωνα με την εντολή του Ανώτατου Δικοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας (Vladimir Putin)", ενώ πρόσθεσε ότι περισσότερα από 40 αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας θα επιστρέψουν στη βάση τους, στο Σεβερομόρσκ.
"Επιπλέον, τα πρώτα έξι βομβαρδιστικά Su-24 έχουν ήδη μεταφερθεί από την αεροπορική βάση Χμεϊμίμ σε εδάφη της Ρωσικής Ομοσπονδίας", σημείωσε ο Konashenkov, για να συνεχίζει λέγοντας ότι "η απόσυρση των υπολοίπων αεροσκαφών έχει προγραμματιστεί για το προσεχές μέλλον".
Ο εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ δήλωσε επίσης ότι επιπλεόν τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη τύπου Su-25, έχουν μεταφερθεί στην εν λόγω βάση από τις περιοχές της Συρίας όπου λάμβαναν χώρα κατά το προηγούμενο διάστημα ένοπλες συγκρούσεις.
"Τα εν λόγω αεροσκάφη είναι εξοπλισμένα με σύγχρονα συστήματα πλοήγησης και παρατήρησης", καταλήγει ο Konashenkov.
Ο ίδιος κλήθηκε να σχολιάσει και τις δηλώσεις του αμερικανικού δικτύου Fox News ότι η επανατοποθέτηση των ρωσικών στρατευμάτων στη βάση Χμεϊμίμ δείνει ότι η Μόσχα δε σκοπεύει στην πραγματικότητα να εγκαταλέιψει τη Συρία.
"Οι προσπάθειες ορισμένων δυτικών μέσων ενημέρωσης να διατυμπανίζουν μία υποτιθέμενη αυξηση της στρατιωτικής μας παρουσίας στη Συρία δεν είναι τίποτα περισσότερα από μία προτώγονη προπαγάνδα και κοροϊδίας", δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης