Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία και Ρωσία θα διεξάγουν κοινές αεροπορικές επιχειρήσεις στη Συρία

Τουρκία και Ρωσία θα διεξάγουν κοινές αεροπορικές επιχειρήσεις στη Συρία
Οι δύο πλευρές θα συνεργαστούν από κοινού για την ασφάλειας της πολεμικής τους αεροπορίας
Την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας, η οποία θα περιλαμβάνει τον συντονισμό για την ασφάλεια της πολεμικής τους αεροπορίας στις στρατιωτικές του επιχειρήσεις στη Συρία, ανακοίνωσε την Πέμπτη (12/1) το Γενικό Επιτελείο της Άγκυρας.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε η ανακοίνωση, οι δύο πλευρές συναντήθηκαν στη Μόσχα, με τη συμφωνία να έχει ως στόχο "το συντονισμό και τη συνεργασίας για την ασφάλεια των πτήσεων των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων και της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας κατά τη διάρκεια των επιθέσεων κατά των τρομοκρατικών στόχων".
Η εν λόγω ανακοίνωση έρχεται δύο εβδομάδες μετά από την ανακοίνωση για κατάπαυση πυρός στη Συρία, μετά από πρωτοβουλίας της Μόσχας και της Άγκυρας, από την οποία συμφωνία όμως εξαιρούνται όλες οι τρομοκρατικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.
Παράλληλα, τηλεφωνική επικοινωνία είχαν και οι πρόεδροι των δύο χωρών, Tayyip Erdogan και Vladimir Putin, με τις ειρηνευτικές συνομιλίες της Αστάνα να βρίσκονται στο επίκεντρο των συζητήσεων.
Οι δύο ισχυροί άνδρες συζήτησαν επίσης και το ενδεχόμενο περαιτέρω βελτίωσης των διμερών σχέσεων, καθώς και τη διεξαγωγή ενός υψηλόβαθμου συμβουλίου συνεργασίας κατά το εγγύς μέλλον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης