Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία και Τουρκία καλούν τις ΗΠΑ να συμμετάσχουν στις ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Συρία

Ρωσία και Τουρκία καλούν τις ΗΠΑ να συμμετάσχουν στις ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Συρία
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Mevlut Cavusoglu, τόνισε την επιτακτική ανάγκη να παρευρθεί και η Ουάσινγκτον στην Αστάνα
Στο γεγονός ότι και οι ΗΠΑ θα πρέπει να συμπεριληφθούν στις ειρηνευτικές συνομιλίες για το συριακό ζήτημα, αναφέρθηκε σήμερα (13/1) ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Mevlut Cavusoglu, ο οποίος μάλιστα πρόσθεσε ότι και η πλευρά της ρωσίας επιθυμεί μία τέτοια εξέλιξη.
Πριν από δύο εβδομάδα, η Άγκυρα και η Μόσχα μεσολάβησαν και την επιβολή κατάπαυσης πυρός σε όλη τη Συρία, χωρίς ωστόσο να συμμετέχει η αμερικανική πλευρά στην εν λόγω συμφωνία.
"Οι ΗΠΑ πρέπει οπωσδήποτε να προσκληθούν στις συνομιλίας, και σε αυτό συμφωνήσαμε και με τη Ρωσία", ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Cavusoglu, με την τουρκική πλευρά να αναμένεται να αποτελέσει διαμεσολαβητή ανάμεσα σε Ουάσινγκτον και Μόσχα.
Υπενθυμίζουμε ότι οι ρωσο-αμερικανικές σχέσεις βρίσκονται σε περίοδο κρίσης, με κύριους πυλώνες το συριακό ζήτημα και τια επιθέσεις των ρώσων χάκερ στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.
Παρά το γεγονός ότι η εκεχειρία στη Συρία τηρείται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, σε ορισμένες περιοχές παρατηρούνται ακόμα εκδηλώσεις βίας, με νεότερη την επίθεση αυτοκτονίας στη Δαμασκό, η οποία στοίχισε τη ζωή σε οτκώ ανθρώπους, ενώ τραυμάτισε άλλους έντεκα.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης