Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανήσυχη η Merkel για τις εμπορικές συνεργασίες ΗΠΑ - Γερμανίας υπό την κυβέρνηση Trump

Ανήσυχη η Merkel για τις εμπορικές συνεργασίες ΗΠΑ - Γερμανίας υπό την κυβέρνηση Trump
Οι ΗΠΑ αποτελούν τον πιο σημαντικό εμπορικό εταίρο της Γερμανίας ενώ οι δηλώσεις Trump έχουν προκαλέσει εκνευρισμό στους Γερμανούς εξαγωγείς
Κι ενώ ο Donald Trump φαίνεται ότι θα «εγκαινιάσει» μια νέα εποχή στις σχέσεις ΗΠΑ- Ρωσίας, οι άλλοτε στενές σχέσεις της χώρας του με τη Γερμανία, φαίνεται ότι θα κυμανθούν σε «ψυχρά επίπεδα».
Η Γερμανίδα καγκελάριος μάλιστα θέλησε να δώσει ένα δείγμα αυτής της «δύσκολης» συνεργασίας με τον νέο Αμερικανό πρόεδρο, λίγες ημέρες πριν αναλάβει τα ηνία των ΗΠΑ προειδοποιώντας τον για τις αποφάσεις που θα λάβει.
Η A. Merkel παρότρυνε τις ΗΠΑ να παραμείνουν πιστές στις πολυεθνικές εμπορικές συνεργασίες, τονίζοντας ότι η τάση εμπορικού προστατευτισμού, ήταν ρίσκο για την ευημερία.
Οι ΗΠΑ αποτελούν τον πιο σημαντικό εμπορικό εταίρο της Γερμανίας, ενώ η ρητορική προστατευτισμού του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ, Trump, έχει προκαλέσει εκνευρισμό στους Γερμανούς εξαγωγείς.
Η Γερμανία ασκεί την προεδρία στην ομάδα χωρών G20 για το 2017, ενώ η Merkel θέλει ν' αξιοποιήσει την αναφερόμενη ομάδα χωρών, προκειμένου να διασφαλίσει την πολυεθνική συνεργασία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης