Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Απαρχαιωμένος ο ρόλος του ΝΑΤΟ - Δε βοηθάει στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας

tags :
Trump: Απαρχαιωμένος ο ρόλος του ΝΑΤΟ - Δε βοηθάει στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας
Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ επανέλαβε ότι αρκετά μέλη της Συμμαχίας δεν συνεισφέρουν οικονομικά στο μερίδιο που τους αναλογεί
Ως "απαρχαιωμένο" χαρακτήρισε το ΝΑΤΟ και τον ρόλο που διαδραματίζει στην αντιμετώπιη της τρομοκρατίας ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, μέσω συνέντευξης που δημοσιεύθηκε σήμερα (16/1) στο The Times of London.
Συγκεκριμένα, ο Trump είχε αναφερθεί και παλιότερα στον αμφιλεγόμενο ρόλο της Συμμαχίας, δεχόμενος μάλιστα αρκετά αρνητικά σχόλια από τους επικριτές τους.
"Δέχθηκα αρκετά πυρά όταν είπα ότι το ΝΑΤΟ είναι απαρχαιωμένο", αναφέρει στη συνέντευξή του ο αμερικανός πρόεδρος, σπεύδοντας να διευκρινήσει ότι ο κύριο λόγος που το αποκαλεί με αυτόν τον τρόπο είναι "διότι δεν αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την τρομοκρατία".
"Τις πρώτες δύο μέρες (μετά τη δήλωση) δέχθηκα πολλά πυρά, ωστόσο αργότερα ο κόσμος άρχισε να λέει ότι ο Trump έχει δίκαιο", ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του αμερικανού προέδρου.
Παράλληλα, ο Trump αναφέρθηκε και στο ζήτημα ότι πολλά μέλη της Συμμαχίας δεν συνεισφέρουν οικονομικά στο μερίδιο που τους αναλογεί, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα οι ΗΠΑ να δαπανούν περισσότερα χρήματα.
"Πολλές από αυτές τις χώρες δεν πληρώνουν αυτά που υποτίθεται ότι πρέπει να πληρώνουν, το οποίο πιστεύω ότι είναι άδικο για τις ΗΠΑ", τόνισε ο Trump, για να προσθέσει ότι "λόγω αυτού, το ΝΑΤΟ αποτελεί για μένα ένα πολύ σημαντικό ζήτημα".
"Υπάρχπυν πέντε χώρες οι οποίες πληρώνουν αυτά που πρέπει απέναντι στο ΝΑΤΟ", καταλήγει ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, για να προσθέσει ότι οι πέντε χώρες "δεν είναι αρκετές".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης