Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συρία: Οι αντάρτες συμφώνησαν να συμμετέχουν στις ειρηνευτικές συνομιλίες στο Καζακστάν

tags :
Συρία: Οι αντάρτες συμφώνησαν να συμμετέχουν στις ειρηνευτικές συνομιλίες στο Καζακστάν
Η προγραμματισμένη συνάντηση της 23ης Ιανουαρίου αποτελεί ένα ακόμα βήμα για την εύρεση πολιτικής λύσης στο συριακό ζήτημα
Τη συμμετοχή της στις ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Συρία, οι οποίες ξεκινούν στο Καζακστάν στις 23 Ιανουαρίου, συμφώνησε σήμερα (16/1) η πλευρά των ανταρτών, όπως ανακοίνωσαν οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης.
Συγκεκριμένα, η εν λόγω απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν οι εκπρόσωποι των ανταρτών με μέλη της τουρκικής διαπραγματευτικής ομάδας στην Άγκυρα, και πλέον απομένει να διαμορφωθεί μία αντιπροσωπεία η οποία θα διαφέρει στη σύστασή από εκείνη που συμμετείχε στις προηγούμενες συνομιλίες στη Γενεύη.
Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι σήμερα υπήρχε κίνδυνος η πλευρά της αντιπολίτεσης να μην παρευρεθεί στις συνομιλίες της Αστάνα, καθώς δεν είχε απαντήσει στο αίτημα της Ρωσίας και της Τουρκίας.
Η προγραμματισμένη συνάντηση της 23ης Ιανουαρίου αποτελεί ένα ακόμα βήμα για την εύρεση πολιτικής λύσης στο συριακό ζήτημα, με την πλευρά της κυβέρνησης μάλιστα νε ισχυρίζεται ότι είναι διατεθημένη να θέσει όλα τα ζητήματα επί τάπητος, συμπεριλαμβανομένης και τη αλλαγής στην ηγεσία της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης