Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρεμλίνο: Οι ΗΠΑ δεν έχουν προσκληθεί στις ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Συρία

Κρεμλίνο: Οι ΗΠΑ δεν έχουν προσκληθεί στις ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Συρία
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, τόνισε ότι οι πρετοιμασίες για τις διαπραγματεύσεις στην Αστάνα είναι ακόμα σε εξέλιξη
Στο γεγονός ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν προσκληθεί για να συμμετάσχουν στης ειρηνευτικές συνομιλίες για το συριακό ζήτημα στην Αστάνα, αναφέρθηκε σήμερα ο εκπρόσωπος τους Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, κατά τη διάρκεια δηλώσεων που παραχώρησε στους δημοσιογράφους.
Συγκεκριμένα, ερωτηθεί για το αν η κυβέρνηση του Donald Trump θα παραστεί στις συνομιλίες της 23ης Ιανουαρίου, ο Peskov δήλωσε χαρακτηριστικά "όχι", χωρίς μάλιστα να προχωρά σε περαιτέρω διευκρινήσεις.
Με αυτόν τον τρόπο μάλιστα, το Κρεμλίνο εμμέσως διαψεύδει τις προ ημερών δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Mevlut Cavusoglu, ότι οι ΗΠΑ θα παραστούν στην Αστάνα, και ότι μάλιστα αυτό αποτελεί και μία επιθυμία που έχει και η Μόσχα, πέραν της Άγκυρας.
"Οι προετοιμασίες για τις συνομιλίες στην Αστάνα συνεχίζονται", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Peskov, τονίζοντας παράλληλα ότι "αποτελούν μία δύσκολη διαδικασία".
Παράλληλα, έσπευσε να διευκρινήσει ότι οι εν λόγω συνομιλίες δεν αποτελούν "εναλλακτική" των αντίσχοιχων που είχαν πραγματοποιηθεί στη Γενεύη, αλλα είναι "συμπληρωματικές" ως προς εκείνες.
Να σημειώσουμε ότι σήμερα, η πλευρά της αντιπολίτευσης δήλωσε ότι θα συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις της Αστάνα, καθώς μέχρι τώρα διατηρούσε κλειστά τα χαρτιά της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης