Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tremonti (πρώην Ιταλός ΥΠΟΙΚ): Ο Trump γράφει Ιστορία - Τελείωσε η ουτοπία της παγκοσμιοποίησης

tags :
Tremonti (πρώην Ιταλός ΥΠΟΙΚ): Ο Trump γράφει Ιστορία - Τελείωσε η ουτοπία της παγκοσμιοποίησης
Ο Tremonti είναι ο μόνος Ιταλός ο οποίος κλήθηκε να παραστεί στην τελετή ορκωμοσίας του νέου Αμερικανού προέδρου
Στη στρατηγική του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump, μετά και τις πρόσφατες δηλώσεις του στον ευρωπαϊκό Τύπο, αναφέρεται με συνέντευξη στην εφημερίδα Corriere della Sera o Giulio Tremonti, πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Berlusconi.
«Πρόκειται για τέλος εποχής.
Για το τέλος της ουτοπίας της παγκοσμιοποίησης.
Έστω και με πιο μαλακό τρόπο, η ημερομηνία αυτή εμπεριέχει μια σημασία που μπορεί να συγκριθεί με εκείνη της πτώσης του κομουνισμού», δήλωσε ο Tremonti αναφερόμενος στην τελετή ανάληψης καθηκόντων του Trump, στις 20 Ιανουαρίου.
Σύμφωνα με τον Ιταλό πρώην υπουργό Οικονομικών, αυτή η ουτοπία της παγκοσμιοποίησης «προέβλεπε και την εξαγωγή της Δημοκρατίας σαν να ήταν σάντουϊτς κάποιου φαστφουντάδικου», διότι «δεν αφορούσε μόνο τις οικονομικές διαδικασίες, αλλά και εκείνες της πολιτικής, και οι ιερείς της την τιμούσαν σαν να επρόκειτο για θρησκεία».
Σε ό,τι αφορά την δράση του Trump, ο Tremonti προβλέπει ότι «δεν θα αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά της οικονομικής παγκοσμιοποίησης προς όφελος του προστατευτισμού, αλλά θα υιοθετήσει τελωνειακούς δασμούς και θα ασχοληθεί με την διατήρηση των εμπορικών συμφωνιών».
Σχετικά με την μεταρρύθμιση του τομέα της υγείας «Obamacare», ο Ιταλός οικονομολόγος θεωρεί πως ο νέος ρεπουμπλικανός πρόεδρος «δε θα καταργήσει εντελώς την μεταρρύθμιση αυτή, αλλά θα την αλλάξει με ουσιαστικό τρόπο».
Τέλος, όσον αφορά τις σχέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών με την Ευρώπη, ο Giulio Tremonti πιστεύει ότι «η προεδρία Trump θα ευνοήσει τις διμερείς συμφωνίες με τις χώρες μέλη της Ένωσης», κάτι που θα μπορούσε να ευνοήσει και τις εξαγωγές ιταλικών προϊόντων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Tremonti είναι ο μόνος Ιταλός ο οποίος κλήθηκε να παραστεί στην τελετή ορκωμοσίας του νέου Αμερικανού προέδρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης