Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin (Πρόεδρος Ρωσίας): Οι ΗΠΑ προσπαθούν να απονομιμοποιήσουν την εκλογή Trump

tags :
Putin (Πρόεδρος Ρωσίας): Οι ΗΠΑ προσπαθούν να απονομιμοποιήσουν την εκλογή Trump
Ο ρώσος πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα του ότι στο τέλος θα επικρατήσει "η κοινή λογική"
Στο γεγονός ότι παρατηρείται μία απόπειρα "απονομιμοποίησης" της εκλογής του Donald Trump στις ΗΠΑ, αναφέρθηκε σήμερα (17/1) ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin, παραλληρίζοντας μάλιστα τα εν λόγω γεγονότα με αυτά που είχα συμβεί προ ετών στην Ουκρανία.
Συγκεκριμένα, ο ρώσος πρόεδρος σημείωσε ότι στην παρούσα φάση διαδραματίζεται μία "εσωτερική πολιτική διαμάχη" στην ΗΠΑ, παρά το γεγονός ότι οι προεδρικές εκλογές έχουν τελειώσει, γεγονός που όπως ο ίδιος εκτιμά "βλάπτει σημαντικά τα συμφέροντα των ΗΠΑ".
"Φαίνεται ότι εξάσκησαν αυτή την τακτική στο Κίεβο και τώρα ετοιμάζονται να την εφαρμόσουν και στην Ουάσινγκτον, μην επιτρέποντας στον Trump να αναλάβει τα καθήκοντά του", ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Putin, αναφερόμενος στην απερχόμενη κυβέρνηση Obama.
Παράλληλα, δήλωσε ότι ένας ακόμα στόχος την εν λόγω διαμάχης είναι "να δέσει τα χέρια και τα πόδια του προσφάτως εκλεγμένου προέδρου, αναφορικά με την υλοποίηση των προεκλογικών του υποσχέσεων απέναντι στον αμερικανικό λαό και τη διεθνή κοινότητα".
Σε ότι αφορά τα δημοσιεύματα ότι οι Ρωσία έχει στην κατοχή της προσωπικά δεδομένα για τον Trump, ο Putin τα χαρακτήρισε ως ψευδή, καθώς όπως τόνισε "οι υπηρεσίες ασφαλείας μας δεν κυνηγούν κάθε αμερικανό δισεκατομμυριούχο".
Μάλιστα, δε δίστασε να πει ότι τα άτομα που δημιουργούν τέτοια ψευδή δημοσιεύματα είναι "χειρότερα από πόρνες", καθώς "δεν έχουν κανέναν ηθικό όριο".
Ο ισυχρός άνδρας της Ρωσίας ανέφερε ότι η εν λόγω κατάσταση καταδεικνύει μία "σημαντική υποβάθμιση των πολιτικών ελίτ της Δύσης, συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ", εκφράζοντας ωστόσο την ελπίδα του ότι στο τέλος, θα επικρατήσει "η κοινή λογική".
Παρόλαυτα, ο Putin έσπευσε να διευκρινήσει ότι δεν έχει κάποιον λόγο να "επιτεθεί ή να υπερασπιστεί" τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, καθώς όπως λέει χαρακτηριστικά "δεν τον έχω γνωρίσει ποτέ".
Καταλήγοντας, ο ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων, και συγκεκριμένα "αυτοί που φεύγουν χωρίς να πουν αντίο, σεβόμενοι την παρούσα κατάσταση", καθώς και εκείνη που "λένε αντίο όλη την ώρα, αλλά δεν αποκαμρύνονται".
"Η απερχόμενη κυβέρνηση, κατά την άποψή μου, ανήκει στη δεύτερη κατηγορία", ανέφερε με νόημα ο Putin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης