Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ενισχύονται οι τιμές του πετρελαίου λόγω μείωσης στην παραγωγή - Στα 55,61 δολ. ανά βαρέλί το Brent

Ενισχύονται οι τιμές του πετρελαίου λόγω μείωσης στην παραγωγή - Στα 55,61 δολ. ανά βαρέλί το Brent
Οι επενδυτές παράλληλα παρακολουθούν προσεκτικά την πορεία του αμερικανικού δολαρίου
Ενισχύονται σήμερα Τετάρτη (18/1) οι τιμές του πετρελαίου, λόγω της αισιοδοξίας των επενδυτών απέναντι στην πτώση της παραγωγής περίπου 20 χωρών, συμπεριλαμβανομένης και της Κίνας, η οποία αναμένεται να φέρει έλλειμμα στην αγορά κατά το πρώτο μισό του έτους.
Συγκεκριμένα, περί τις 9:20 π.μ. η τιμή του Brent ενισχύεται κατά +0,25% στα 55,61 δολ. ανά βαρέλι, ενώ ίδια είναι η άνοδος και στο αργό, με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 52,61 δολ. ανά βαρέλι.
Χθες (17/1) η Κίνα ανακοίνωσε ότι ενδέχεται η παραγωγή πετρελαίου της χώρας να μειωθεί κατά 4 εκατ. βαρέλια ημερησίως έως του 2020, ενώ παράλληλα αναμένει και αύξηση των εισαγωγών κατά 8 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
Παράλληλα, η πλευρά της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε ότι αν οι χώρες που συμπεριλαμβάνονται στη συμφωνία του ΟΠΕΚ προχωρήσουν στις μειώσεις παραγωγής που έχουν συμφωνηθεί, μέχρι τα μέσα του έτους η ενεργειακή αγορά θα παρουσιάσει έλλειμμα.
Ωστόσο αρκετοί αναλυτές προειδοποιούν ότι η ανοδική πορεία του πετρελαίου μπορεί να ανακοπεί εάν τελικά οι ΗΠΑ προχωρήσουν σε αύξηση της παραγωγής, αντισταθμίζοντας την αγορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης