Τελευταία Νέα
Διεθνή

ABB: Η αβεβαιότητα στην αγορά δεν έχει τελειώσει - Μην περιμένετε ανάκαμψη το 2017

ABB: Η αβεβαιότητα στην αγορά δεν έχει τελειώσει - Μην περιμένετε ανάκαμψη το 2017
Ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΒΒ δήλωσε ότι η αβεβαιότητα στις αγορές παραμένει παρά το γεγονός ότι έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για το Brexit και την κυβέρνηση του Trump
Μπορεί οι αγορές παγκοσμίως να έχουν λάβει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Brexit αλλά και την αμερικανική κυβέρνηση, ωστόσο οι ημέρες της μεγάλης αβεβαιότητας δεν έχουν τελειώσει ακόμα, δήλωσε στο CNBC ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΒΒ.
«Οι παγκόσμιες αγορές συνεχίζουν να χαρακτηρίζονται από υψηλά επίπεδα αβεβαιότητας» δήλωσε ο Ulrich Spiesshofer.
«Δεν ξέρουμε ακόμα πως θα γίνει το Brexit, περιμένουμε ολοκληρωμένο το πρόγραμμα της αμερικανικής κυβέρνησης, οπότε υπάρχει ακόμα μεγάλη αβεβαιότητα και αυτό θα έχει μεγάλη αβεβαιότητα στις αγορές» πρόσθεσε ο ίδιος.
Η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Theresa May, δήλωσε χθες (17/1/2017) ότι θα προσπαθήσει να πετύχει μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την Ευρωπαϊκή Ένωση μόλις η χώρα αποχωρήσει από την ΕΕ.
Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα την Παρασκευή (20/1/2017) αποκάλυψε μερικά από τα ονόματα που συμμετέχουν στη νέα κυβέρνηση.
Εν μέσω της αβεβαιότητας, ο Spiesshofer πρόσθεσε το έκανε το 2017 θα είναι ένα «μεταβατικό» έτος ενώ η αγορά θα αποκτήσει δυναμική μόνο το 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης