Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μπαράζ ισχυρών σεισμικών δονήσεων στην κεντρική Ιταλία - Δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα

tags :
Μπαράζ ισχυρών σεισμικών δονήσεων στην κεντρική Ιταλία - Δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα
Τόσο οι σταθμοί του μετρό στη Ρώμη, όσο και αρκετά σχολεία στις περιοχές Ούμπρια, Μάρκε και Λάτσιο έχουν εκκενωθεί για λόγους ασφαλείας
(upd2) Μπαράζ ισχυρών σεισμικών δονήσεων, οι οποίες κυμαίνονται από 5,3 έως 5,7 βαθμούς τις κλίμακας ρίχτερ έχουν σημειωθεί τις τελευταίες δύο ώρες στην κεντρική Ιταλία, έχοντας προκαλέσει τον πανικό των κατοίκων, με τα τοπικά μέσα να κάνουν λόγο για "χιλιάδες τηλεφωνικές κλήσεις" προς τις υπηρεσίες εκτάκτης ανάγκης.
Μέσω δηλώσεών του, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Antonio Tajani, δήλωσε ότι οι δονήσεις έγιναν ιδιαιτέρως αισθητές ακόμα και στη Ρώμη, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι μέχρι στιγμής, "δε φαίνεται να υπάρχουν θύματα".
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για μεγάλες υλικές ζημιές σε κτήρια, ενώ ήδη πραγματοποιούνται έλεγχοι στις περιοχές που επλήγησαν από τον σεισμό.
Παράλληλα, αρκετά σχολεία στις περιοχές Ούμπρια, Μάρκε και Λάτσιο έχουν εκκενωθεί για λόγους ασφαλείας, ενώ κλειστό παραμένει και το μετρό στη Ρώμη, όπου επίσης διενεργούνται τεχνικοί έλεγχοι.

Νωρίτερα, το www.bankingnews.gr ανέφερε:
(upd)Μία νέα σεισμική δόνηση, αυτή τη φορά 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε τα κεντρικά της χώρας, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, με το επίκεντρο να εντοπίζεται περίπου 110 χιλιομέτρων βόρεια της Ρώμης, ενώ το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 10 χιλιόμετρα.
Μάλιστα, οι σταθμοί του μετρό της ιταλικής πρωτεύουσας εκκενώθηκαν και παραμένουν κλειστεί, για λόγους ασφαλείας.
Να σημειώσουμε ότι τις τελευταίες μέρες,  οι περιοχές Ούμπρια, Μάρκε και Λάτσιο πλήττονται από σφοδρή κακοκαιρία και έντονες χιονοπτώσεις.


Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στην κεντρική Ιταλία, με το επίκεντρο μάλιστα να βρίσκεται κοντά στο Αματρίτσε, το οποίο είχε πληγεί από τον Εγκέλαδο τον περασμένο Αύγουστο.
Συγκεκριμένα, η σεισμική δόνηση έλαβε χώρα περί τις 11:25 π.μ. ώρα Ελλάδος, με ορισμένους μάλιστα επιστήμονες να εκτιμούν ότι πρόκειται για έναν μετασεισμό από τον καταστροφικό σεισμό του προηγούμενου έτους.
Να σημειώσουμε ότι ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι και στην πρωτεύουσα της χώρας, τη Ρώμη, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα.
Τον περασμένη Αύγουστο, η ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,2 Ρίχτερ είχε προκαλέσει ανυπολόγιστες καταστροφές στο Αματρίτσε, με τους νεκρούς να ανέρχονται στους 295, ενώ οι τραυματίες ξεπέρασαν τα 350 άτομα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης