Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ομπάμα: Ανησυχητική η κατάσταση στην ευρωζώνη – Χρειάζονται νέες δράσεις

Ομπάμα: Ανησυχητική η κατάσταση στην ευρωζώνη – Χρειάζονται νέες δράσεις
Τις ανησυχίες του για την πορεία της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη εξέφρασε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα, επισημαίνοντας ότι τις επόμενες δέκα ημέρες περίπου η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ευρωζώνη δεν θα αποπνέει κανέναν εφησυχασμό.
«Ήμουν και είμαι εξαιρετικά ανήσυχος. Θεωρώ ότι θα είμαι εξαιρετικά ανήσυχος αύριο και την επόμενη εβδομάδα», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος στην Καμπέρα, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με την πρωθυπουργό Τζούλια Γκίλαρντ. Οι ευρωπαϊκές δυνάμεις οφείλουν «να υποστηρίξουν το σχέδιο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης», πρόσθεσε.
«Σήμερα, η ευρωπαϊκή κοινότητα με την ευρεία έννοια οφείλει να υποστηρίξει το ευρωπαϊκό σχέδιο...Έχουμε μία ενοποιημένη παγκόσμια οικονομία και ό,τι συμβαίνει στην Ευρώπη θα έχει συνέπειες για εμάς», είπε.
«Μέχρι να εφαρμοσθεί ένα συγκεκριμένο σχέδιο και να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός που θα στέλνει ένα σαφές μήνυμα στις αγορές, που θα λέει ότι η Ευρώπη υποστηρίζει σθεναρά το ευρώ και θα πράξει ό,τι πρέπει να πράξει, θα συνεχίσουμε να βλέπουμε αυτήν την αναταραχή» είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης