Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dombrovskis: Το Brexit θα έχει αρνητικές συνέπειες τόσο στη Βρετανία όσο και στην ΕΕ

Dombrovskis: Το Brexit θα έχει αρνητικές συνέπειες τόσο στη Βρετανία όσο και στην ΕΕ
Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε ότι «δεν μπαίνουμε σε διαπραγματεύσεις για το Brexit πριν ξεκινήσει η επίσημη διαδικασία διαζυγίου»
Ασυγκίνητοι παραμένουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες παρά τις προτάσεις του Ηνωμένου Βασιλείου για το Brexit, τουλάχιστον μέχρι να ενεργοποιηθεί το άρθρο 50 και αρχίσουν οι επίσημες διαπραγματεύσεις για το Brexit.
Αυτό δήλωσε στο CNBC, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Valdis Dombrovskis.
«Το σκεπτικό (της Ευρωπαϊκής Επιτροπής) γενικά για θέματα που σχετίζονται με το Brexit είναι ότι δεν θα μπούμε σε διαπραγματεύσεις ή προ-διαπραγματεύσεις, ούτε θα λάβουμε θέση πριν η Βρετανία γνωστοποιήσει επίσημα την πρόθεσή της να αποχωρήσει», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Theresa May, έχει δεσμευθεί να ξεκινήσει τις επίσημες διαπραγματεύσεις ενεργοποιώντας το άρθρο 50 πριν τα τέλη Μαρτίου του 2017.
Ωστόσο, ο Dombrovskis παραδέχθηκε ότι η Κομισιόν αναμένει αρνητικό οικονομικό αντίκτυπο τόσο για την ΕΕ, όσο και για τη Βρετανία, ως συνεπεία του Brexit.
«Για την ΕΕ, έως τα τέλη αυτού του 2017, η εκτίμηση είναι κάπου μεταξύ 0,2 και 0,4 ποσοστιαίες μονάδες.
Για τη Βρετανία, ανάλογα με τις επιλογές που γίνονται μπορεί να είναι μεγαλύτερο -μεταξύ 1 και 2,5 ποσοστιαίων μονάδων- και πράγματι αυτός ο οικονομικός αντίκτυπος θα εξαρτηθεί από συγκεκριμένες επιλογές που θα γίνουν», πρόσθεσε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης