Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Hamon και Valls αναμετρώνται στις 29/1 για το προεδρικό χρίσμα των Σοσιαλιστών

tags :
Γαλλία: Hamon και Valls αναμετρώνται στις 29/1 για το προεδρικό χρίσμα των Σοσιαλιστών
Έκκληση για μαζική προσέλευση των ψηφοφόρων στο β’ γύρο των προκριματικών εκλογών απηύθυνε ο Valls
Ο Benoit Hamon και ο Manuel Valls θα αναμετρηθούν την ερχόμενη Κυριακή 29 Ιανουαρίου στο β’ γύρο των προκριματικών εκλογών του Σοσιαλιστικού Κόμματος για το ποιος θα είναι ο υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα ενόψει των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία.
Με καταμετρημένες σχεδόν τις μισές ψήφους, πρώτος αναδείχθηκε ο Hamon με 36,1% και ακολούθησε ο Valls με 31,2%.
Σε δηλώσεις του ο Hamon υποστήριξε πως το αποτέλεσμα της κάλπης του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών έστειλε ένα σαφές μήνυμα ελπίδας ότι το Σοσιαλιστικό Κόμμα μπορεί να γυρίσει σελίδα ενώ ο Valls υποστήριξε πως ο δεύτερος γύρος θα είναι μια αναμέτρηση μεταξύ μιας βέβαιης ήττας και μιας πιθανής νίκης ενόψει των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία.
Πάντως οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι κανείς υποψήφιος των Σοσιαλιστών δεν αναμένεται να κερδίσει την προεδρία καθώς το προεδρικό αξίωμα θα διεκδικήσουν οι Francois Fillon και Marine Le Pen με φαβορί τον πρώτο.
Ωστόσο ο Valls απηύθυνε έκκληση στους ψηφοφόρους του κόμματος να προσέλθουν μαζικά στην κάλπη της ερχόμενης Κυριακής.
«Σε όλους εκείνους τους ψηφοφόρους που πιστεύουν στην Αριστερά, μην απελπίζεστε, κινητοποιηθείτε» υποστήριξε ο Valls, την ώρα πάντως που ο Hamon τηρούσε μια πιο ρεαλιστική στάση.
«Θεωρώ ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα για την Αριστερά να κερδίσει εκτός αν μπορέσει να παρουσιάσει μία ευφάνταστη και ισχυρή πολιτική εναντίον μίας Δεξιάς που είναι υπερβολική και μίας Ακροδεξιάς που είναι επικίνδυνη» υποστήριξε ο Hamon.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης