Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συριακή κρίση: Ρωσία, Ιράκ και Τουρκία ανακοίνωσαν τη δημιουργία μηχανισμού στήριξης για την κατάπαυση πυρός

tags :
Συριακή κρίση: Ρωσία, Ιράκ και Τουρκία ανακοίνωσαν τη δημιουργία μηχανισμού στήριξης για την κατάπαυση πυρός
Παράλληλα, οι τρεις πλευρές τόνισαν ότι η συριακή αντιπολίτευση πρέπει να συμμετάσχει στις ειρηνευτικές συνομιλίες της Γενεύης
Τη δημιουργία ενός τριμερούς μηχανισμού που στόχο θα έχει τη στήριξη της κατάπαυσης πυρός στη Συρία ανακοίνωσαν πριν από λίγη ώρα Ρωσία, Ιράν και Τουρκία, μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών στην Αστάνα για το συριακό ζήτημα.
Στόχος των τριών χωρών είναι η επίλυση της συριακής κρίσης μέσω μίας πολιτικής μετάβασης και όχι μέσω της στρατιωτικής όδου, η οποία έχει δημιουργήσει χαοτικά προβλήματα στη χώρα τα τελευταία έξι χρόνια.
Παράλληλα, οι εμπλεκόμενες πλευρές συμφώνησαν για μία κοινή δράση εναντίον των τζιχαντιστών και των μαχητών της Αλ Νούσρα, οι οποίοι έχουν εξαιρεθεί από τις διαπραγματεύσεις, ενώ χαιρέτισαν επίσης και την εφαρμογή του ψηφίσματος 2254 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη συριακή κρίση.
Μόσχα, Τεχεράνη και Άγκυρα τόνισαν επίσης ότι η συριακή αντιπολίτευση πρέπει να συμμετάσχει στις ειρηνευτικές συνομιλίες της Γενεύης, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί για τις 8 Φεβρουαρίου του 2017.
Υπενθυμίζουμε ότι η πλευρά της συριακής αντιπολίτευσης είχε καταστήσει σαφές ότι κατά τη διάρκεια των συνομιλιών της Αστάνα θα συζητήσει μόνο το ζήτημα της κατάπαυσης πυρός και όχι το σενάριο μίας πολιτικής λύσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης