Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιμένει ο Trump: Στις ΗΠΑ ψήφισαν εκατομμύρια, παράνομα στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές

tags :
Επιμένει ο Trump: Στις ΗΠΑ ψήφισαν εκατομμύρια,  παράνομα στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές
Η έκθεση του Pew ανέφερε ότι 24 εκατομμύρια εγγραφές στους εκλογικούς καταλόγους δεν ήταν έγκυρες ή είχαν σημαντικές ανακρίβειες, ενώ περισσότερα από 1,8 εκατομμύρια στους εκλογικούς καταλόγους ήταν νεκροί
Ο επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του Λευκού Οίκου Sean Spicer κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου επανάλαβε τον ισχυρισμό του Προέδρου Donald Trump ότι εκατομμύρια άνθρωποι ψήφισαν παράνομα στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2016.
Ο Trump είχε τονίσει ότι θα είχε κερδίσει τη λαϊκή ψήφο, καθώς  έχασε με σχεδόν 3 εκατομμύρια ψήφους από την Hilary Clinton γιατί εκατομμύρια ανθρώπων ψήφισαν παράνομα.
Ωστόσο σε μια έρευνα με τίτλο η αλήθεια για τους ψηφοφόρους της απάτης που συντάχθηκε από ειδικούς του Brennan Center for Justice, διαπιστώθηκε ότι το ποσοστό της απάτης μεταξύ των ψηφοφόρων μειώθηκε μεταξύ 0,00004% και 0,0009%.
Ερωτηθείς την Τρίτη από αρκετούς δημοσιογράφους σχετικά με τους ισχυρισμούς του Trump,ο  Spicer, δήλωσε ότι ο πρόεδρος έχει την πεποίθησή ότι εκατομμύρια ψήφισαν παράνομα, λέγοντας ότι βασίστηκε σε μελέτες και στοιχεία που αυτός έχει παρουσιαστεί.
Ο Spicer επέμεινε ότι Trump είναι «πολύ άνετος με τη νίκη του» που  εξασφάλισε με περισσότερα από 300 εκλεκτορικές ψήφους.
Η πλευρά Trump αναφέρει ότι υπάρχουν μελέτες και μια εξ αυτών είναι του 2008 από το Pew Research Center που έδειξε ότι το 14% των ατόμων που ψήφισαν δεν ήταν αμερικανοί πολίτες.
Η έκθεση του Pew ανέφερε ότι 24 εκατομμύρια εγγραφές στους εκλογικούς καταλόγους δεν ήταν έγκυρες ή είχαν σημαντικές ανακρίβειες, ενώ περισσότερα από 1,8 εκατομμύρια στους εκλογικούς καταλόγους ήταν νεκροί ενώ 2,8 εκατομμύρια άνθρωποι ήταν διπλοεγγεγραμμένοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης