Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gabriel (Γερμανία): Merkel και Schaeuble συνέβαλαν αποφασιστικά στην εμβάθυνση της κρίσης της ΕΕ από το 2008

Gabriel (Γερμανία): Merkel και Schaeuble συνέβαλαν αποφασιστικά στην εμβάθυνση της κρίσης της ΕΕ από το 2008
Συνέπεια ήταν η ισχυροποίηση των αντιευρωπαϊκών λαϊκιστικών κομμάτων υπογραμμίζει ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας
Δριμεία επίθεση κατά της καγκελαρίου Angela Merkel και του υπουργού Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble εξαπέλυσε ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας και απερχόμενος πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών, Sigmar Gabriel.
«Η πολιτική της Γερμανίδας καγκελαρίου και του υπουργού Οικονομικών συνέβαλαν αποφασιστικά στην εμβάθυνση της κρίσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης από το 2008, στην απομόνωση της γερμανικής εξωτερικής πολιτικής και στην υψηλή ανεργία εκτός Γερμανίας.
Συνέπεια αυτών ήταν «η ισχυροποίηση των αντιευρωπαϊκών λαϊκιστικών κομμάτων» τόνισε ο Gabriel στην πρώτη του δήλωση μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του υπέρ του Martin Schulz, ο οποίος αναλαμβάνει τα ηνία του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος.
«Κανένας Γερμανός καγκελάριος πριν από την Merkel δεν διακινδύνευσε μια τόσο μεγάλη οικονομική, κοινωνική και πολιτική διάσπαση» υποστήριξε σε γραπτή του δήλωση ο Gabriel.
Ο Gabriel παραιτήθηκε από την προεδρία του SPD και την υποψηφιότητά του για τη διεκδίκηση της καγκελαρίας στις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου.
Και τις δύο θέσεις θα καταλάβει ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin Schulz, ενώ ο Gabriel θα μετακινηθεί στο υπουργείο Εξωτερικών, δεδομένου ότι το Φεβρουάριο ο Frank Walter Steinmeier θα εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης