Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνάντηση τραπεζικών και Γερμανών αξιωματούχων στις 30 Ιανουαρίου 2017, ενόψει Brexit

Συνάντηση τραπεζικών και Γερμανών αξιωματούχων στις 30 Ιανουαρίου 2017, ενόψει Brexit
Οι τράπεζες τρέμουν το ενδεχόμενο απώλειας της πρόσβασης στην προνομιούχα ενιαία αγορά του μπλοκ, μετά την οριστικοποίηση του Brexit
Επαφές με πάνω από 20 ξένες τράπεζες θα έχουν την ερχόμενη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017 στελέχη των ρυθμιστικών αρχών του χρηματοοικονομικού τομέα της Γερμανίας, καθώς τα ιδρύματα του κλάδου βλέπουν με πολύ καλό μάτι τη μετεγκατάσταση μέρους των δραστηριοτήτων τους στη Φρανκφούρτη, την έδρα της Ε.Κ.Τ.
Το Λονδίνο αποτελεί το χρηματοπιστωτικό κέντρο της Γηραιάς Ηπείρου, παρά το γεγονός ότι η Βρετανία δεν ανήκει στην Ευρωζώνη, ωστόσο οι τράπεζες τρέμουν το ενδεχόμενο απώλειας της πρόσβασης στην προνομιούχα ενιαία αγορά του μπλοκ, μετά την οριστικοποίηση του Brexit.
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, η συνάντηση, η πρώτη του είδους στη Γερμανία, θα φιλοξενηθεί από τη Bafin, το εποπτικό όργανο του χρηματοοικονομικού κλάδου, το οποίο θα κληθεί να δώσει απαντήσεις στις ιδιαίτερα λεπτομερείς ερωτήσεις που του υποβάλλονται ειδικά από μέρους τραπεζών την ώρα που η Βρετανία ετοιμάζεται να ξεκινήσει επίσημες διαπραγματεύσεις για το διαζύγιό της με την Ε.Ε.
«Η Bafin θέλει να δώσει σε όσους συμμετάσχουν μια επισκόπηση των βασικών ζητημάτων για όσους επιθυμούν να μετακινήσουν τις επιχειρηματικές δραστηριότητές τους στη Γερμανία μετά το Brexit», δήλωσε πηγή στο Reuters, επισημαίνοντας πως η Bafin θα καταστήσει σαφές ότι δεν θα επιτρέπεται σε τράπεζες να επιδίδονται σε λειτουργία τύπου «γραμματοθυρίδας» στη Γερμανία και ότι θα οφείλουν να λαμβάνουν μέτρα για την αντιμετώπιση οικονομικών κινδύνων και θα πρέπει να εγκαταστήσουν ανώτερα στελέχη τους στη Φρανκφούρτη.
Σύμφωνα με άλλες πηγές, στελέχη της γερμανικής κεντρικής τράπεζας, της Bundesbank, αλλά και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, θα συμμετάσχουν επίσης στη συνάντηση της Δευτέρας.
Η Bafin, η οποία έχει στενές σχέσεις με το υπουργείο Οικονομικών, επιβεβαίωσε ότι η συνάντηση θα γίνει αλλά απέφυγε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.
Περίπου 40 στελέχη επιχειρήσεων θα πάρουν μέρος στη συνάντηση.
Να σημειωθεί ότι ορισμένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της βρετανικής πρωτεύουσας εξετάζουν πολύ σοβαρά και το ενδεχόμενο μετεγκατάστασης στο Παρίσι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης